Politiet vil etterforske voldtektspåstandene

Politiet vil etterforske påstandene om envoldtekt som skal ha skjedd på Fremskrittspartiets Ungdoms landsmøte i Telemark i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen Cathrin Rustøen fortalte fra talerstolen under Frp Hordalands fylkesårsmøte lørdag at hun er blitt voldtatt av en sentral tillitsvalgt i partiet. Nå håper hun flere vil stå fram med sin historie.

- Jeg håper at flere unge Frp-jenter vil stå fram og fortelle om seksuelle overgrep de har vært utsatt for i partiet. Selv kjenner jeg til at sju jenter og to gutter er blitt voldtatt eller seksuelt misbrukt på annen måte under partisamlinger, sier Cathrin Rustøen fra Bergen til NTB.

Vil se på saken

Rustøen forteller at voldtekten skjedde under landsmøtet i Fremskrittspartiets ungdom i Telemark i fjor. Hun sier at hun har bestemt seg for ikke å politianmelde voldtekten og vil ikke si hvem voldtektsmannen er. Hun vil heller ikke navngi hvilke andre Frp-politikere som har fått rettet voldtektsbeskyldninger mot seg.

Politiinspektør Olav Markussen i Telemark politidistrikt opplyser til TV 2 at politiet vil etterforske påstandene om voldtekt, selv om ingen anmelder saken.

- Saken er så alvorlig at vi må vurdere dette, sier han.

(NTB)