Politiet vil fengsle 15-åringer

Oslo-politiet besluttet i dag tidlig å framstille to 15 år gamle gutter av somalisk opprinnelse for varetektsfengsling, etter at Tor Arild Knutsen (23) ble forsøkt fraranet en CD-spiller i Karl Johans gate ved 13-tida mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er helt unntaksvis at politiet går til forhørsretten for å få 15-åringer bak lås og slå.

Etter det Dagbladet får opplyst, blir 15-åringene siktet for ransforsøk, og muligens vold. Bakgrunnen for mistanken om voldsbruk er at tre andre personer, som forsøkte å hjelpe Knutsen, ble skallet, sparket og slått, ifølge politiforklaringer.

Sju ble pågrepet
12 ungdommer av utenlandsk opprinnelse skal ha deltatt i ransforsøket. Sju ble pågrepet av politiet. Fem ble løslatt utover ettermiddag og kvelden i går, fordi alle var under den kriminelle lavalder, 15 år. De ble overlatt til foreldre og barnevernet.

Ransforsøket skal ha startet med at ungdomsgjengen ba om å få en CD-spiller, som Knutsen bar åpenlyst i den ene handa. Da han nektet, forsøkte gjengen å sparke spilleren ut av hånda hans.

En ukjent mannsperson kom til, og forsøkte å hjelpe Knutsen. Det første til at denne mannen i 40-50-åra ble lagt i bakken av ungdommene.

Basketak med spade
To anleggsarbeidere grep deretter inn, for å hjelpe mannen som var lagt i asfalten. I basketaket brukte en av arbeiderne spade for å avverget et angrep med stein mot den liggende mannen, etter det Dagbladet får opplyst.

Ransforsøket har vakt oppsikt, fordi det skjedde i nedre del av Karl Johans gate, som er det stedet i Norge som er best overvåket av uniformert politi.

Den ene anleggsarbeideren har anmeldt gjengen for vold. De andre har ikke gjort det, av frykt for represalier.

15-åringene blir framstilt med verge og forsvarsadvokater kl. 13, etter det Dagbladet får opplyst.