Politiet vil fengsle SOS Rasisme-leder i fire uker

Ber om varetekt for å sikre bevis.

PÅGREPET: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme ble i går pågrepet av politiet i Haugesund. Han er nå siktet blant annet for underslag. Bildet er fra desember 2012 da politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅGREPET: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme ble i går pågrepet av politiet i Haugesund. Han er nå siktet blant annet for underslag. Bildet er fra desember 2012 da politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har i dag avgjort at de ønsker tidligere hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen varetektsfengslet.

- Vi kommer til å be retten om medhold til varetektsfengsling av Larsen i fire uker, bekrefter politiadvokat Hallvard Bjørndal overfor Dagbladet.

Vil sikre bevis Dagbladet meldte i går at politiet pågrep daglig leder Kjell Gunnar Larsen (57) i SOS Rasisme. Larsen har i dag sittet i avhør på andre dagen. Han er siktet for underslag, hvitvasking, boforringelse og bounndragelse.

Etter hva Dagbladet har grunn til å tro, var det opprinnelig tenkt å avhøre Larsen uten å ty til fengsling. Etter to dager i avhør skal situasjonen ha endret seg.

Politiet bekrefter at utviklingen under avhør fører til at politiet nå ber om varetektsfengsling.

- Vi gjør det med bakgrunn i siktelsen mot ham og av hensyn til bevissituasjonen, sier Bjørndal.

De to første ukene ønsker politiet at Larsen i tillegg skal være underlagt brev- og besøkskontroll.

Ransaket boligen Politiet i Haugesund gjennomførte i går en husundersøkelse hjemme hos Larsen. Her ble det ifølge politiet funnet et betydelig kontantbeløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer