IKKE NOK: Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen innrømmer at det er en lang vei fram før de narkomane får den hjelpen de trenger. Bekymret.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
IKKE NOK: Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen innrømmer at det er en lang vei fram før de narkomane får den hjelpen de trenger. Bekymret. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Politiet vil flytte narkomane til Stortinget

Helseministeren innrømmer at regjeringen har gjort for lite for de narkomane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil «flytte» Oslos narkomane fra områdene der de vanker i dag til Eidsvolls plass foran Stortinget. Helseminister Bjarne Håkon Hanssen innrømmer at regjeringen har gjort for lite for de narkomane.

Politifolk i uniform og sivil startet mandag en storstilt aksjon som de har døpt «Ute av syne, ute av sinn», skriver Dagsavisen.

Hovedstadens narkomane har i årevis blitt jaget fra sted til sted. Nå håper politiet at de folkevalgte skal få øynene opp for problemet og innse at de må tas hånd om av helsevesenet.

- Ingen politiker beveger seg i områder det de narkomane oppholder seg i dag. Hvis de skal få hjelp, må politikerne se dem, møte dem, snakke med dem og ta dem på alvor, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Hanssen enig

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sier regjeringen har gjort for lite for de narkomane som pasientgruppe.

- Det er ingen tvil om at narkomane er en gruppe som helsevesenet har håndtert dårligst i mange, mange år. Og vi har en lang vei å gå før vi kan gjøre det på en skikkelig måte. Men vi er i gang med å gå den veien, og vi skal gå raskere og raskere, slik at tilbudet sakte, men sikkert vil bli bedre også for den pasientgruppen, sier Hanssen til NRK.

Ingen frisone

Plassen foran Stortinget kan bli Oslos største marked for kjøp og salg av narkotika hvis stasjonssjef Kåre Stølen får det som han vil, men noen frisone blir det ikke, lover han.

- Vi kommer til å slå ned på kriminalitet, men de narkomane har like stor rett som alle andre til å oppholde seg i byen. Da kan de like gjerne være utenfor Stortinget som alle andre steder, sier Stølen.

Politistasjonssjefen har tidligere fått ros fra justisminister Knut Storberget og helseminister Bjarne Håkon Hanssen for å sette søkelyset på de narkomanes problemer. Nå etterlyser han handling.


(©NTB)