FORSVARER: Advokat Trygve Staff er oppnevnt som forsvarer for den siktede vekteren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Trygve Staff er oppnevnt som forsvarer for den siktede vekteren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Politiet vil framstille Blindern-vekteren for varetektsfengsling i morgen

35-åringen har jobbet for Nokas siden 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet vil framstille Nokas-vekteren (35) som er siktet for falsk forklaring for varetektsfengsling i morgen, melder NRK.

Også Dagbladet får bekreftet fra Oslo-politiet at mannen vil framstilles i morgen. Han har fått oppnevnt advokat Trygve Staff som forsvarer. Staff sier til Dagbladet at han skal snakke med klienten i løpet av ettermiddagen.

Vekteren varslet natt til i går at han hadde blitt skutt på Blindern, men ble i går kveld siktet for å ha avgitt falsk forklaring. Han innrømmet da at han hadde skutt seg selv, og at det var han som hadde plassert en bombeliknende gjenstand på stedet.

I går meldte TV 2 at den samme vekteren som sa han hadde blitt skutt i går, tidligere skal ha blitt knivstukket, skutt med elektrosjokkvåpen og forsøkt kvalt med tau på oppdrag på universitetsområdet. Sakene er henlagt med koden «ukjent gjerningsperson». Politiet vil nå se nærmere på disse sakene.

Politiet har ikke ønsket å si noe om mannens motiv.

- Han har sagt noe om hvorfor han har gjort dette, men det er for tidlig å konkludere rundt det, sa politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet i går.

Ådne Mauritzen, kommunikasjonssjef i Nokas, bekrefter ovefor Dagbladet at hendelsen i fjor var den utløsende årsaken til at de valgte å utstyre noen vektere med vernevest. Han ønsker ikke å gå i detalj om andre forhold som også medvirket til avgjørelsen. 

- Vi oppfatter fremdeles hendelsen i 2014 og 2013 som høyst reelle. Det er håpløst for oss å spekulere i om disse hendelsene også er selvpåført. Politiet har ikke oppklart sakene, men det er ikke så uvanlig, sier kommunikasjonssjef Mauritzen.

- Vårt fokus nå er på vekteren, ikke hva denne episoden har og si for våre sikkerhetsrutiner og hvorvidt vi skal fortsette å bruker vester eller ikke.

Torsdag morgen suspenderte Nokas vekteren fra sin stilling. 35-åringen har hatt jobb i Nokas siden 2013.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram