Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil frigi navn på ofre hver dag klokka 18.00

Politiet skryter også av Oslo-borgernes reaksjon på terroren.

PRESSEKONFERANSE: Politiet opplyser at de vil fortelle pressen når og hvordan de vil frigi navnene på de omkomne etter massedrapene utført av Anders Behring Breivik. På bildet ses visepolitimester Sveinung Sponheim (venstre) og stabssjef Johan Fredriksen. Foto: Uffe Frandsen
PRESSEKONFERANSE: Politiet opplyser at de vil fortelle pressen når og hvordan de vil frigi navnene på de omkomne etter massedrapene utført av Anders Behring Breivik. På bildet ses visepolitimester Sveinung Sponheim (venstre) og stabssjef Johan Fredriksen. Foto: Uffe Frandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet vil frigi navn på omkomne etter Utøya-massakren og bomben i regjeringskvartalet hver dag klokka 18.00, helt til samtlige navn på ofrene er frigitt. Dette opplyser politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Identifiseringsarbeidet pågår for fullt. Vi har mottatt noen bekreftede navn på omkomne. Det er iverksatt varsling av pårørende til disse navnene. Dette arbeidet pågår fortløpende. Det som er viktig er at alle pårørende blir kontaktet av lokalt politi, sier Sveinung Sponheim.

- I kveld klokka 18.00 vil de første navnene bli offentliggjort. Det vil bli gjort på nettstedet www.politi.no. Samtidig vil det bli sendt ut en pressemelding med navn, alder og bostedskommune til den enkelte omkomne. Hver dag framover, inntil vi har opplyst navn på alle omkomne, vil vi sende ut en slik melding klokka 18.00.

Politiet søker fortsatt etter savnede ved Utøya.

- Det er et omfattende pågående arbeid på Utøya. 30 politifolk foretar finsøk. Det foregår også et omfattende søk med de mest avanserte hjelpemidlene man kan tenke seg i vannet. Det skal ikke være noe ugjort i denne saken for å finne de savnede, sier stabssjef Johan Fredriksen.

Fredriksen sier videre at politiet ikke sitter med noen opplysninger som tilsier at det ikke er trygt å oppholde seg i Oslo sentrum.

- Byen tas tilbake av befolkningen, vi så et veldig godt eksempel på det i går med det volumet og verdighet under markeringen i går.

Fredriksen svarer så på anklagene om at politiet ikke klarte å komme seg raskt nok ut til Utøya, for eksempel ved bruk av helikopter.

- Vi synes det er uverdig å gjøre dette til et spørsmål om politihelikoptre.

Fredriksen skryter av Oslos befolkning. Han sier at gårsdagens markering med over 200 000 mennesker er den største noensinne i Oslo.

Det er mange bygninger som er sjekket ut av politiet, det er ikke funnet sprengstoff på noen av disse objektene.

Politiet får spørsmål om de har noen kommentar til at Anders Behring Breiviks forsvarer mener at hans klient er sinnssyk.

- Det jobbes med å oppnevne to rettspsykiatere. Vil vil være forsiktig med å spekulere før de har konkludert, sier Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Kraby bekrefter at Behring Breiviks påstand om at det finnes ytterligere terrorceller er en del av politiets etterforskning. Han sier videre at politiet fortsatt etterforsker om Behring Breivik var alene om angrepene på regjeringskvartalet og Utøya.