Politiet vil gå gjennom Linn Madelens Facebook-profil

Får bistand av Kripos i jakten på svar på dødsgåten.

ETTERFORSKER SPOR: Vestfold-politiet opplyser i dag at de ber om datateknisk bistand etter at Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august. Her er 33-åringen og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: POLITIET
ETTERFORSKER SPOR: Vestfold-politiet opplyser i dag at de ber om datateknisk bistand etter at Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august. Her er 33-åringen og den siktede politimannen fotografert av et overvåkingskamera minutter før dødsfallet. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestfold politidistrikt har nå bedt om datateknisk bistand fra Kripos etter at Linn Madelen Bråthen (33) døde natt til 3. august i år.

- Dette er blant annet knyttet til meldinger publisert på sosiale medier, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug i en pressemelding i dag.

En politimann i 40-årsalderen sitter varetektsfengslet i saken, siktet for forsettlig drap på Bråthen. Han ble først avslørt for å ha avgitt falsk forklaring, og deretter drapssiktet, etter at det viste seg at han befant seg på Breviksbrua sammen med 33-åringen i tidsrommet da hun døde.

Kripos ikke kontaktet Foreløpig er Kripos ikke anmodet om taktisk bistand i saken.

- Det vil fortløpende blir vurdert om det er behov for å be om taktisk bistand eller ytterligere teknisk bistand, opplyser Dalhaug.

Politimannen og Bråthen har begge bostedsadresse på Stathelle i Telemark. Natt til 3. august deltok begge på en fest hjemme hos den avdøde kvinnen og hennes samboer. I 03-tida forlot de festen sammen, og på formiddagen ble 33-åringen funnet død i vannet nær Breviksbrua.

Vestfold politidistrikt, som etterforsker saken, tror politimannen dyttet eller kastet sin venninne utfor brua, og deretter løy om at hun hadde begått selvmord, for å dekke over ugjerningen.

- Slettet PC-spor Hennes bror sa i går til visa Varden at han mistenker siktede for å ha slettet elektriske spor på søsterens PC. Ifølge avisa flyttet den nå siktede politimannen inn til Bråthens samboer etter at hun døde. Etterforskningsledelsen vil ikke kommentere disse opplysningene.

FUNNET I VANNET: Linn Madelen Bråthen og den siktede politimannen befant seg sammen på brua i tidsrommet da 33-åringen døde, viser etterforskningen. På formiddagen 3. august ble hun funnet død i vannet i nærheten av brua. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
FUNNET I VANNET: Linn Madelen Bråthen og den siktede politimannen befant seg sammen på brua i tidsrommet da 33-åringen døde, viser etterforskningen. På formiddagen 3. august ble hun funnet død i vannet i nærheten av brua. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer

- Vi vil framover ikke fortløpende kommentere enkeltmomenter ved saken, herunder alle de spekulasjoner som nå fremsettes i pressen, men vil gi en status i form av pressemeldinger, sier politiadvokat Dalhaug.

Politimannens forsvarer Arne Lie har også begrensede muligheter til å kommentere opplysningene. Han viser til at klienten sitter vareteksfengslet i full isolasjon, uten tilgang på medier.

- Vi får heller ikke innsyn i politiets bevisgrunnlag. Det er en veldig vanskelig situasjon, sier Lie til Dagbladet.

Politimannen erkenner ikke straffskyld i saken, og har anket fredagens fengslingskjennelse fra Tønsberg tingrett til lagmannsretten. Ifølge Lie ventes et svar på anken i løpet av de to kommende dagene.

DØD, ANTATT DREPT: Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august, og etterforskerne tror hennes politimannvenn tok livet av henne. Foto: PRIVAT
DØD, ANTATT DREPT: Linn Madelen Bråthen døde natt til 3. august, og etterforskerne tror hennes politimannvenn tok livet av henne. Foto: PRIVAT Vis mer