Politiet vil granske medias videoer og bilder for å identifisere bråkmakerne

Har egne videoer i tillegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 37 personer ble innbrakt eller pågrepet av politiet i går etter demonstrasjonen i Oslo sentrum. I dag er 12 av disse avhørt av politiet, mens de resterende 25 er dimmitert. Av de 15 som overnattet hos politiet vil ni bli siktet for vold mot offentlig tjenestemann, får NTB opplyst. Hvis de blir tiltalt og dømt for dette, er minstestraffen 14 dagers ubetinget fengsel. Resten vil trolig bli siktet for skadeverk, ifølge NTB.

Politiet opplyser at de arbeider fortløpende i disse sakene. Vil gå gjennom videoerI etterforskningen kan det bli aktuelt å gå gjennom bilder og videoer som er blitt publisert i media fra tumultene.

Dagbladet.no har alene publisert fem videoer fra selve bråket i går, og du kan se dem alle i denne saken. I tillegg er det blitt publisert en rekke bilder, både av Dagbladets fotografer og fra en rekke andre medier.- Det er naturlig at vi vil gå gjennom slikt materiale, sier Tina Mjelde, jourhavende betjent ved Sentrum politistasjon, til Dagbladet.no.

- Vi har tatt en del video selv også, og det vil naturligvis bli gjennomgått. Så vil det bli opp til politimesteren hvis vi ønsker å få andre opptak fra mediene, sier Mjelde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer