BER OM FRAMGANG: - Etter det har det så vidt oss bekjent ikke skjedd noe som helst i denne saken, skriver politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, i et brev om sikringen av Oslo tinghus. Foto: Berit Roald / Scanpix
BER OM FRAMGANG: - Etter det har det så vidt oss bekjent ikke skjedd noe som helst i denne saken, skriver politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, i et brev om sikringen av Oslo tinghus. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Politiet vil ha bedre sikkerhet i tinghuset

Anstein Gjengedal etterlyser framgang i sikkerhetsarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden etterlyste politiet bedre sikkerhet i Oslo tinghus. Men ingenting har skjedd, mener politimester Anstein Gjengedal.

Politiet mener det er for dårlig sikkerhet i Oslo tinghus, og ønsker økt sikkerhet - noe de påpekte allerede for fire år siden.

- Etter det har det så vidt oss bekjent ikke skjedd noe som helst i denne saken, skriver politimester i Oslo, Anstein Gjengedal i et brev til Politidirektoratet, melder P4.

Politimesteren ber om fortgang i arbeidet og ønsker adgangskontroll ved alle innganger, såkalt skallsikring.

- Vi må alle bidra til å finne gode løsninger før en alvorlig hendelse skjer, skriver Gjengedal og understreker at utgiftene ikke kan komme i veien for sikkerheten, særlig etter hendelsene 22. juli i fjor.

Han mener det er en god anledning til å påse bedre sikring i forbindelse med at tinghuset i Oslo står foran store endringer og utbygging i forbindelse med rettssaken etter 22. juli.

Tingretten viser til store kostnader og at utbedringer et sted kan føre til det samme i tinghus ellers i landet, samt at det er viktig med åpenhet.

Siden politiet i Oslo og tinghuset ikke blir enige om varige tiltak, og at dette er en landsomfattende problemstilling, er saken oversendt Domstolsadministrasjonen, som skal gjennomgå alle forhold rundt sikkerhet for ansatte og besøkende.

(NTB)

VIL HA BEDRE SIKRING: Her presse utenfor Oslo Tinghus i forbindelse med rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
VIL HA BEDRE SIKRING: Her presse utenfor Oslo Tinghus i forbindelse med rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer