Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil ha betinget fengsel for 16-åring som filmet sex

Filmet to 17-åringer som hadde sex på fest og la ut på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel jente som filmet at to 17-åringer hadde sex på en fest og deretter la ut klippet på sosiale medier, risikerer 90 dagers betinget fengsel.

Aktor la i Sandefjord tingrett også ned påstand om at jenta må betale en bot på 5.000 kroner, melder NRK. Bistandsadvokaten til de to fornærmede ba om 10.000 kroner i erstatning til sine klienter.

Saken kunne ha endt opp i Konfliktrådet, men politiet mente handlingen var såpass alvorlig at jenta måtte tiltales.

- Politiet ser veldig alvorlig på denne typen saker fordi konsekvensene for de fornærmede blir veldig store, sier politiadvokat Torunn Siqveland i Sør-Øst politidistrikt. Hun peker på at filmen ble delt med flere personer på Snapchat, noe politiet legger vekt på i straffeskjerpende retning.

- Dette fordi denne filmen mest sannsynlig aldri kommer til å bli helt borte, sier Siqveland.

Siden de to personene som ble filmet var under 18 år, er 16-åringen også tiltalt for å ha produsert materiale som seksualiserer barn i tillegg til å ha krenket personene hun filmet.

Politiadvokaten håper at saken vil føre til at ungdommer skjønner alvoret og ansvaret de har når de deler videoer av seksuell karakter.

(NTB)