BLODIG: Det var blodig utenfor bingohallen på Torshov i Oslo etter oppgjøret. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
BLODIG: Det var blodig utenfor bingohallen på Torshov i Oslo etter oppgjøret. Foto: Geir Barstein / DagbladetVis mer

Politiet vil ha fire ukers varetekt for Karoli-angrep

Fengslingsmøte for lukkede dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Oslo tingrett har besluttet at fengslingsmøtet skal foregå for lukkede dører.

(Dagbladet): Den 42 år gamle mannen som er siktet for å ha deltatt i angrepet på René Karoli framstilles for varetektsfengsling kl. 14 i dag.

Politiet ønsker brev-, besøks- og medieforbud i alle fire ukene, og de to første ukene i full isolasjon. Politiet mener det er fare for bevisforspillelse og unndragelse.

- Det vil bli flere pågripelser. Det var flere involvert, sa fungerende sjef for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til NTB onsdag.

Mannen (42) fra rom-miljøet nekter for å ha forsøkt å drepe mennene.

LUKKEDE DØRER: Dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett foregår bak lukkede dører. I forgrunnen politiadvokat Sturla Henriksbø (t.v.) og siktedes forsvarer Halvard Helle. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN / DAGBLADET
LUKKEDE DØRER: Dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett foregår bak lukkede dører. I forgrunnen politiadvokat Sturla Henriksbø (t.v.) og siktedes forsvarer Halvard Helle. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN / DAGBLADET Vis mer

- Jeg kan bekrefte at han ikke erkjenner straffskyld, men jeg vil vente med å kommentere saken ytterligere, sa advokat Marianne Darre-Næss ved advokatfirmaet Matrix, til Dagbladet i går.

Den siktede 42-åringen har vært i  konflikt med nøkkelpersoner i Karoli-familien i mange år, noe som skal ha tilspisset seg den siste tida.

Blant annet er han dømt for å ha knivstukket Alex «Dolla» Karolis 15 år gamle barnebarn under ei romfolkmesse i Sinsen kirke i 2010. I juni samme år beskrev Oslo tingrett situasjonen mellom de to klanene slik:

«En dyp konflikt mellom to rom-familier som har tilspisset seg - med anklager om gravskjending, voldtekt og bortføring av døtre og med episoder av vold, trusler om vold, oppbevaring og bruk av slagvåpen, stikkvåpen og skytevåpen, og overtredelse av besøksforbud».

René Karoli og hans sønn ble såret mandag da flere personer gikk til angrep med kniv, øks og sverd inne i et bingolokal på Torshov. To andre personer ble også skadd i slagsmålet, og et skytevåpen ble funnet utenfor da politiet kom til stedet.

I 2008: 23. mars for fem år siden ble den nå drapsforsøk-siktede mannen pågrepet av sivilt politi ved Legevakta i Oslo, etter at det gikk av et skudd mens han truet sine brødre med en ladd pistol i Salemkirken tidligere på dagen. Arkivfoto: HARALD S. KLUNGTVEIT
I 2008: 23. mars for fem år siden ble den nå drapsforsøk-siktede mannen pågrepet av sivilt politi ved Legevakta i Oslo, etter at det gikk av et skudd mens han truet sine brødre med en ladd pistol i Salemkirken tidligere på dagen. Arkivfoto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer