Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil ha judisiell observasjon av Sigrid-siktet (37)

Har vært plaget av stemmer som blant annet oppfordrer ham til å drepe.

DRAPSSIKTET: 37-åringen sitter for tida varetektsfengslet med brev-, besøks- og medieforbud. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADET
DRAPSSIKTET: 37-åringen sitter for tida varetektsfengslet med brev-, besøks- og medieforbud. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne, har vært plaget av stemmer som blant annet oppfordrer ham til drap. Nå vil politiet begjære judisiell observasjon av mannen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde som er leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, bekrefter overfor Dagsavisen at politiet ønsker 37-åringen judisielt observert.

- Politiets interesse for judisiell observasjon fram til i dag kan bare tolkes som tvil i forhold til drapssiktelsen. Men vi har ingen innvendinger mot at den gjennomføres, sier mannens forsvarer John Christian Elden til avisen.

Stemmer Ifølge Dagsavisen går det fram av en 23 sider lang rettspsykiatrisk erklæring fra 2007 at mannen i over ti år hadde vært plaget av stemmer i hodet, og at stemmene hadde kommandert ham til å gå ut og drepe eller slå ned tilfeldige personer. Rapporten ble laget i forbindelse med rettssaken der mannen ble dømt for å ha slått en kvinne med slegge eller jernstang i hodet.

De to rettspsykiaterne konkluderte den gang med at den nå drapssiktede sunnmøringen hadde en dyssosial, emosjonell personlighetsforstyrrelse og panikklidelse, men at han ikke var psykotisk eller utilregnelig. Dommen ble satt til to års fengsel, noe mange politikere i dag har reagert på og ment var en altfor lav straff for så grov vold.

Lange avhør Den 64 år gamle medsiktede satt mandag i nye lange avhør og føler seg fortsatt trygg på å bli sjekket ut av saken, opplyste forsvareren Aase Karin Sigmond til NTB mandag kveld.

Sigmond fikk mandag utlevert politiets etterforskningsmateriale, noe hun skal gå gjennom de nærmeste dagene før det skal tas en avgjørelse på om hun vil begjære klienten løslatt. 64-åringen, som nekter enhver befatning med drapet, skal i nytt avhør på fredag.

Også 37-åringen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Sigrid Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo 5. august. 4. september ble hun funnet død i Oppegård kommune utenfor Oslo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media