Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil ha personundersøkelse av mannen som er siktet for drapet i Ringerike fengsel

- Klar på at han ikke på noe tidspunkt har vært gal.

RINGERIKE: En 56 år gammel mann er siktet for drapet på en medfange i Ringerike fengsel. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
RINGERIKE: En 56 år gammel mann er siktet for drapet på en medfange i Ringerike fengsel. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har bedt om å få gjennomført en personundersøkelse av 56-åringen som er siktet for å ha drept en medfange i Ringerike fengsel.

Siktedes forsvarer, Oscar Ihlebæk, sier politiet har bedt om en såkalt personundersøkelse av siktede for å vurdere tilregnelighet, melder VG. Det er blant annet for å vurdere om 56-åringen skal idømmes forvaring.

- Siktede har vært klar på at han ikke på noe tidspunkt har vært gal. Jeg snakket med ham på mandag, og hans holdning er at han ikke ønsker å samtykke til en slik observasjon. Politiet ble informert om hans holdning til dette i går, sier Ihlebæk.

Kartlegging

En personundersøkelse er en kartlegging av en siktet eller tiltalt, der det i tillegg til et intervju kan hentes inn informasjon fra andre kilder. Karleggingen gjennomføres av kriminalomsorgen , og det kan blant annet hentes inn informasjon fra fastlege, Nav eller arbeidsgiver, etter samtykke fra den siktede.

Forsvareren sier 56-åringen har forklart seg inngående om motiv og hendelsesforløp, og gjort det han kan for å bidra til å opplyse saken. Ihlebæk sier siktede ikke ønsker å gi detaljer om mer personlige forhold.

Tidligere dom

Politiadvokat Per Thomas Omholt bekrefter opplysningene.

- Påtalemyndigheten ønsker personundersøkelse og en prejudisiell vurdering av siktede. Vi håper siktede ønsker å bistå i dette arbeidet, sier Omholt.

Etter fire ukers varetektsfengsling er siktede nå overført til Telemark fengsel, avdeling Skien. 56-åringen har erkjent at han drepte en 58 år gammel medfange i Ringerike fengsel i slutten av februar. Han sonet fra før av en dom på 17 og et halvt år for et overlagt drap i Oslo i 2014.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media