SKREV BREV: 
Leder for Politiets fellesforbund Arne Johannessen mener det er på tide at statsminister Jens Stoltenberg kommer på banen for å finne en løsning på krisen i politiet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SKREV BREV: Leder for Politiets fellesforbund Arne Johannessen mener det er på tide at statsminister Jens Stoltenberg kommer på banen for å finne en løsning på krisen i politiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Politiet vil ha statsministeren på banen

Politiets Fellesforbund ber statsministeren gripe inn for å løse politikrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets Fellesforbund ber statsministeren gripe inn for å løse politikrisen.

I et brev til regjeringen og politikerne på Stortinget ber Politiets Fellesforbund nok en gang om at problemene i politiet må få en løsning.

Også før jul i fjor sendte forbundet brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap) med forslag til tiltak som kunne bedre situasjonen i politiet. Men Politiets Fellesforbund mener lite har skjedd:

- Det er utrolig hvor lite politisk handling det er vist i denne saken. Det har vært en trenering av problemene i politiet i lang tid. Et fungerende politi er regjeringens ansvar, og nå må statsministeren komme på banen, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, til NTB.

Forbundet etterlyser et svar fra regjeringen på forslaget om at alle politifolk jobber inntil 2,5 timer ekstra i uken til 2012, noe som ville gitt 500 ekstra årsverk i politiet.

Det er også et ønske fra politiets side om at man finner en løsning på spørsmålet om hviletidsbestemmelsene, og at partene setter seg til forhandlingsbordet og løser spørsmål knyttet til politiets arbeidstid i framtiden.

(NTB)

FIKK BREV: Statsminister Jens Stoltenberg har foreløpig ikke engasjert seg i politibråket.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FIKK BREV: Statsminister Jens Stoltenberg har foreløpig ikke engasjert seg i politibråket. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer