Politiet vil har ferie-stengt

I fire kommuner.

PROTESTERTE I OSLO:  I går marsjerte politifolk fra hele landet i Oslo for å markere sin misnøye mot Regjeringen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
PROTESTERTE I OSLO: I går marsjerte politifolk fra hele landet i Oslo for å markere sin misnøye mot Regjeringen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Romsdal har varslet feriestengning av lensmannskontorene i fire kommuner til sommeren.

Ifølge stasjonssjef Per Karsten Røv ved Molde politistasjon er bakgrunnen for feriestengningen en vanskelig bemanningssituasjon. Det er ikke bemanning nok til å opprettholde en forsvarlig tjeneste både ved Molde politistasjon og ved lensmannskontorene i Fræna og Sund samtidig.

Aukra, Midsund og Sandøy

Sund lensmannskontor dekker tre øykommuner ytterst på romsdalskysten, Aukra, Midsund og Sandøy, med til sammen 6.500 innbyggere. Fræna kommune er Møre og Romsdals største jordbrukskommune med 9.300 innbyggere.

Kritiske ordførere

Ordførerne i de berørte kommunene er svært kritiske til politiets planer. Både ordfører Kjell Lode (KrF) i Fræna og ordfører Bernhard Riksfjord (Ap) i Aukra varsler at de vil forsøke å forhindre feriestengningen. De møter politimesteren mandag.

- Det må finnes andre måter å spare penger på enn å stenge viktige samfunnsinstitusjoner, sier Bernhard Riksfjord til Romsdals Budstikke.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer