- Politiet vil ikke arrestere mannen som nesten drepte meg

28-åring stukket ned på Rådhusplassen. Mener politiet er mer opptatt av offerets venner i gjengmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kunne gått svært ille da en 28 år gammel mann ble knivstukket utenfor et utested på Rådhusplassen i Oslo i 03-tida natt til søndag for ei uke siden. Ifølge mannen har Ullevål universitetssykehus opplyst at ett av de to knivstikkene, som brakk et ribbein, var ti centimeter dypt og svært nære ved å punktere ei lunge.

Norskpakistaneren var trolig ikke målet for overfallet, men han skal ha forsøkt å dra en norskvietnamesisk venn bort fra et slagsmål da han selv ble stukket i ryggen og i sida på kroppen.

Gjerningsmann på frifot

Nå er 28-åringen opprørt over at de han mener var involvert i knivstikkingen ennå ikke skal være pågrepet, selv om politiet skal ha fått på identiteten til mennene fra offerets venner.

Ifølge ham var politietterforskere på sykehuset da han ikke var i stand til å bli avhørt.

Men etter at den skadde mannen ikke klarte å møte til avhør på politihuset to dager senere på grunn av smerter, skal politiet ikke ha vist vilje til å innhente 28-åringens forklaring på annen måte, og skal ikke ha gjennomført aksjoner på bakgrunn av opplysninger fra andre avhør.

Først tirsdag i neste uke er det planlagt et formelt avhør av offeret.

Store smerter

Da Dagbladet.no traff 28-åringen på østkanten i Oslo på fredag, var han ute blant folk for første gang etter at han ble utskrevet fra sykehuset. Mannen må ha hjelp til å forflytte seg og ta på seg klær, og klarer ikke å puste normalt. De siste dagene har han oppholdt seg hjemme med store smerter.

Det er en pågående konflikt mellom to grupperinger med norskviatnemesere som skal være bakgrunnen for angrepet på lørdag og 5-6 andre konfrontasjoner i nyere tid.

En norskpakistansk mann fra et gjengmiljø som har bekjente i begge leire skal ha fungert som megler i konflikten, uten at den har opphørt.

Da det smalt på lørdag var det en norskvietnamesisk venn av knivofferet som sto utenfor utestedet og snakket med en annen norskvietnameser.

- Plutselig trakk han opp en gjenstand, og da min venn svarte ved å skalle til ham kom det plutselig flere som angrep. Da jeg prøvde å dra min venn bort, kjente jeg noe i sida, men trodde jeg ble sparket eller slått med et balltre. Først på vei til bilen kjente jeg noe vått, og da jeg så blodet på hånda mi skjønte jeg at vi måtte på legevakta, forteller 28-åringen til Dagbladet.no.

Ønsker å anmelde

På legevakta kollapset han av skadene, og ble kjørt ambulanse til Ullevål i all hast.

Fram til hendelsen har han vært på hils med den påståtte gjerningsmannen og hans venner, og ønsker ikke ytterligere sammenstøt. 28-åringen legger ikke skjul på at han har et rulleblad, men understreker at han ikke er noe gjengmedlem og sier at han ikke har vært involvert i alvorlig kriminalitet på mange år.

- Jeg er ikke interessert i bråk, jeg vil bare anmelde disse mennene til politiet, sier 28-åringen.

Personer i gjengmiljøet sier til Dagbladet.no på generelt grunnlag at en treg håndtering fra politiets side bidrar til økt fare for at noen tar saken i egne hender og hevner angrep med mer vold.

- Hadde det vært en av oss som hadde knivstukket noen på denne måten, ville det vært pågripelser og full razzia med bevæpnet politi hjemme hos oss med en gang, sier en mann som ifølge politiet har nær tilknytning til lederskikkelser i et av Oslos gjengmiljø.

Politiet etterforsker saken

Eirik Jensen, leder av gjengprosjektet i Oslo-politiet, sier at politiet har startet etterforskning av knivstikkingen ved Rådhusplassen, men at de foreløpig har få opplysninger om hva som faktisk skjedde.

- Det har ikke kommet noen anmeldelse i saken, og det er vanskelig for oss å gjøre noe uten konkret informasjon, sier Jensen til Dagbladet.no.

- Vi hadde folk på sykehuset etter hendelsen, og vi prata med noen av de som satt utenfor. Men så vidt jeg kjenner til har vi ikke fått noen sammenhengende forklaring fra noen involverte eller vitner, opplyser han videre.

Jensen kjente fredag kveld ikke til hvordan avhør av knivofferet har blitt organisert, men understreker at hans etterforskere er svært interessert i å få detaljene rundt hendelsesforløpet.

- Vi er for eksempel avhengig av å få forklaring fra fornærmede, konstaterer politilederen.

KNIVSTUKKET: 28-åringen har hatt store smerter etter at han ble knivstukket natt til søndag i forrige uke. Foto: Harald S. Klungtveit
KNIVSTUKKET: 28-åringen har hatt store smerter etter at han ble knivstukket natt til søndag i forrige uke. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer
DYPE STIKK: 28-åringen sier han ble fortalt på sykehuset at det ene stikker var 10 cm dypt. Foto: Privat
DYPE STIKK: 28-åringen sier han ble fortalt på sykehuset at det ene stikker var 10 cm dypt. Foto: Privat Vis mer