Politiet vil ikke ha kniv-tips

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet vil foreløpig ikke ha tips fra publikum om personer som kan knyttes til de tre knivene som de siste dagene er funnet i 2. Stampe i Baneheia i Kristiansand. Dette kan bety at politiet allerede nå vet om en av knivene er drapsvåpenet - eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Arne Pedersen sier dette til Dagbladet:

- Vi vil først avvente tilbakemelding om knivene vi sender inn til Kripos er aktuell materie.

Pedersen vil derfor ikke oppfordre publikum om på dette tidspunkt å komme med tips på personer som har hatt tilsvarende kniver.

- Vi kan risikere å få en veldig pågang uten at det har interesse for saken, sier Pedersen.

Kan finne spor

Pedersen opplyser at det kan være teknisk mulig å gjøre funn på knivene dersom en eller flere ble brukt under drapene. Knivene er blitt tørket på forskriftsmessig måte på Kristiansand politikammer før de i dag bringes til Kripos-laboratoriet.

Ved 11.30-tida i går gjorde knivjegerne fra firmaet Centra Consult sitt tredje funn. Det avanserte leteutstyret fant en fiskekniv bare to-tre meter fra stedet der det fredag ble funnet et svær Rambo-kniv og en noe mindre kniv som åpenbart hadde ligget lenge i vannet.

Sylskarp

Kniven som ble funnet i går hadde treskaft og et ca. 10 centimeter langt blad med sylskarpt blad på den ene siden og tagger på den andre siden. Kniven var svært blank i metallet og kan umulig hatt et langt opphold på gjørmebunnen av 2. Stampe.

Politiets teori bak leteaksjonen er at gjerningsmannen kan ha kvittet seg med drapsvåpenet ved å kaste det uti tjernet der en liten sti fra drapsstedet kommer ned på hovedstien. De blodige klærne til de drepte jentene ble funnet midt mellom drapsstedet og 2. Stampe, der knivene er blitt funnet.

Tre tegninger

Kriminalsjef Pedersen opplyser at etterforskerne har fått laget tre tegninger av foreløpig uidentifiserte personer som var i Baneheia drapskvelden 19. mai.

Den ene tegningen er så god at flere etterforskere mener å gjenkjenne personen. De to andre tegningene skal være av atskillig dårligere kvalitet.

Pedersen utelukker ikke at tegningene på et seinere tidspunkt kan bli offentliggjort i jakten på de siste personene som ennå ikke har meldt seg.

eivind.pedersen@dagbladet.no

NYTT KNIVFUNN: I går formiddag fant knivjegerne den tredje kniven i 2. Stampe innenfor en radius av få meter. Politiet vil først finne ut om kniven er drapsvåpenet før de ønsker tips om personer knyttet til den.