Politiet vil ikke hjelpe Statkraft

I følge politimester Bjørn Hareide i Bodø vil ikke politiet bistå Statkraft i å få fraktet brakkene over fjellet til Beiarn, etter at aksjonister i dag morges stoppet to Statkraft-trailere som skulle frakte brakker til Beiarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet har riktignok plikt til beskytte lovlig virksomhet, men de ser foreløpig ikke denne situasjonen som så alvorlig at vi vil bruke makt for å få fjernet demonstrantene, sier Hareide til Dagbladet.no. Han understreker at det foreløpig ikke har kommet en anmodning om bistand fra Statkraft.

Hareide er spent på hvordan dette vil bli tolket. Han sier til NTB at forholdet mellom regjering og storting er grunnen til at politiet ikke vil gripe inn. Stortingsflertallet har anbefalt regjeringen å vente med å bygge ut Beiarnvassdraget.

Det politiet i Bodø har gjort er å sende en patrulje til Beiarn for se til at det ikke oppstår en trafikkfarlig situasjon.

- Jeg er overbevist om at demonstrantene kommer til å følge alle anmodninger fra politipatruljen, sier Hareide.

Aksjonen kommer etter at Statkraft i går startet arbeidet med å etablere en brakkeby i Beiarn. Dette til tross for stortingsflertallets anbefalinger til Statkraft om å vente med utbygging.

- Vi gjør jobben som olje- og energiminister Olav Akselsen skulle gjort, sier Anniken Eide i Beiarnaksjonen Mot Kraftutbygging til NTB. Anniken Eide kan ikke forstå hvorfor Akselsen lar Statkraft fortsette etter at han tidligere denne uka sa at han ønsket å finne en løsning sammen med flertallet i Stortinget.

To fronter

Det har den siste uka oppstått en ja-front i Beiarn.

- De to frontene i bygda har oppført seg redelig. Jeg er veldig fornøyd med holdningen begge fronter viser, sier lensmann Terje D. Nilsen i Beiarn og Skjerstad til Dagbladet.no

SPERRET VEIEN:</B> Demonstrantene rikket seg ikke da anleggsbilene kom i dag.
STÅR PÅ SITT:</B> En demonstrant sier sin mening klart å tydelig.