Politiet vil ikke hjelpe Statkraft

I følge politimester Bjørn Hareide i Bodø vil ikke politiet bistå Statkraft i å få fraktet brakkene over fjellet til Beiarn, etter at aksjonister i dag morges stoppet to Statkraft-trailere som skulle frakte brakker til Beiarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Politiet har riktignok plikt til beskytte lovlig virksomhet, men de ser foreløpig ikke denne situasjonen som så alvorlig at vi vil bruke makt for å få fjernet demonstrantene, sier Hareide til Dagbladet.no. Han understreker at det foreløpig ikke har kommet en anmodning om bistand fra Statkraft.

Hareide er spent på hvordan dette vil bli tolket. Han sier til NTB at forholdet mellom regjering og storting er grunnen til at politiet ikke vil gripe inn. Stortingsflertallet har anbefalt regjeringen å vente med å bygge ut Beiarnvassdraget.

Det politiet i Bodø har gjort er å sende en patrulje til Beiarn for se til at det ikke oppstår en trafikkfarlig situasjon.

- Jeg er overbevist om at demonstrantene kommer til å følge alle anmodninger fra politipatruljen, sier Hareide.

Aksjonen kommer etter at Statkraft i går startet arbeidet med å etablere en brakkeby i Beiarn. Dette til tross for stortingsflertallets anbefalinger til Statkraft om å vente med utbygging.

- Vi gjør jobben som olje- og energiminister Olav Akselsen skulle gjort, sier Anniken Eide i Beiarnaksjonen Mot Kraftutbygging til NTB. Anniken Eide kan ikke forstå hvorfor Akselsen lar Statkraft fortsette etter at han tidligere denne uka sa at han ønsket å finne en løsning sammen med flertallet i Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer