BER IKKE OM FORLENGET KONTROLL:  Fra og med mandag opphører Anders Behring Breiviks brev- og besøkskontroll. Foto: Politiet
BER IKKE OM FORLENGET KONTROLL: Fra og med mandag opphører Anders Behring Breiviks brev- og besøkskontroll. Foto: PolitietVis mer

Politiet vil ikke lenger kontrollere Breiviks post og besøk

Politiet mener massedrapsmannen ikke lenger er i stand til å påvirke etterforskningen gjennom kommunikasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tror ikke lenger at Anders Behring Breivik er i stand til å påvirke etterforskningen gjennom besøk eller annen kommunikasjon med omverdenen.
 
På bakgrunn av dette ser de ikke lenger behov for å kontrollere massedrapsmannens brev eller besøk, og de vil ikke be om forlengelse av brev- og besøkskontrollen når denne utløper på mandag.

- Det er nå Kriminalomsorgens regler som fastsetter siktedes adgang til kommunikasjon, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Anders Behring Breivik ble først ilagt brev- og besøksforbud, men på forrige fengslingsmøte den 14. november ble dette endret til brev- og besøkskontroll.

Så langt har Breivik ikke ønsket å motta besøk i fengselet. Han har derimot mottatt en rekke brev,  deriblant frierbrev, hatbrev, regninger og brev fra personer som ønsker å frelse ham.

Flere privatpersoner har også forsøkt å sende ham penger, men dette er blitt stoppet av politiet.

-I underkant av ti brev er blitt holdt tilbake, har informasjonsansvarlig i politiet, Roar Hanssen tidligere denne uka bekreftet overfor Dagbladet.

Politiet har ikke villet opplyse om hvorfor disse brevene er blitt stoppet.