HAR ERKJENT OMFATTENDE NARKOKRIMINALITET: Gjermund Cappelen.
HAR ERKJENT OMFATTENDE NARKOKRIMINALITET: Gjermund Cappelen.Vis mer

Politiet vil inndra «hasjkongen» Cappelens luksusvilla i Thailand. - Kan allerede være tapt

Politiet på millionjakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den selverklærte hasjkongen Gjermund Cappelen har forklart politiet at han har importert hasj for titalls millioner til Norge.

Nå er politiet i ferd med å finne ut hvor store verdier de kan forsøke å inndra fra ham. Men millionverdier kan være tapt.

Cappelens forsvarer Benedict de Vibe sier politiet har forsøkt å sikre seg Cappelenes villa i ferieparadiset Laguna Grande i Thailand.

- Det er ikke helt avklart hva som skjer, men det kan være at politiet har vært altfor seint ute, og at villaen kanskje faller tilbake til utbyggeren uten at noen får ut noen verdier, sier de Vibe til Dagbladet.

- Ba om rask aksjon Villaen skal være verdt anslagsvis fire millioner kroner, og gjelden på den skal ha vært mindre enn en million.

- Det var snakk om en nettoverdi på tre millioner kroner, sier advokaten.

- Vi ba politiet om å aksjonere fort for å sikre den, men nå har vi indikasjoner på at den allerede kan være tapt. Det er i så fall hårreisende av politiet, sier de Vibe.

Politiadvokat Janne Danielsen sier hun ikke vil kommentere dette, eller noen andre sider ved etterforskningen eller saken i det hele tatt.

Avhør i Sveits Etterforskere fra Asker og Bærum politidistrikt er også i ferd med å gjennomføre avhør av to personer i Sveits. Dette knytter seg både til at politiet ønsker å undersøke om det er verdier i Sveits som kan inndras, men også for å dokumentere eventuell hvitvasking av narkopenger.

- Politiet ønsker å avhøre en person som Cappelen har forklart at hjalp ham med noen finansielle avtaler med sveitiske banker. Det er helt greit for Cappelen at politiet avhører personer i Sveits, og han har selv forklart seg åpent om det. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor de ikke har blitt avhørt tidligere, sier advokat de Vibe.

Det har vært kjent fra tidligere at norsk-sveitsiske Hans-Olav Eldring skal ha hjulpet Cappelen med pengeplasseringer i Sveits, gjennom sin stilling hos forvaltningsselskapet Profilgest, men det er ikke ham politiet nå søker å få avhørt.

Politiadvokat Janne Danielsen ønsker ikke å kommentere disse avhørene.

Fant millioner hjemme hos Cappelen Tidlig i saken sikret politiet ganske store verdier. I Cappelens hjem fant de omtrent to millioner i kontanter. I tillegg er det funnet noen hundre tusen hos personene som politiet mener utgjorde Cappelens narkonettverk i Norge. Det er også tatt beslag i to dyre biler og noe kunst.

Cappelens sønn ble også tatt med tre millioner kroner i en bil på vei til Amsterdam. Han har erkjent overfor politiet at han visste at faren hadde plassert penger i bilen, men at han ikke visste hva de skulle brukes til. Sønnen er siktet for heleri.

Til riksadvokaten Cappelen er siktet både av Asker og Bærum politidistrikt og Spesialenheten for politisaker. I sistnevnte sak er Cappelen siktet sammen med den tidligere polititoppen Eirik Jensen. Cappelen har i avhør hevdet at Jensen bidro til hasjsmuglingen. Dette nekter Jensen for.

Det er Riksadvokaten som til slutt skal avgjøre om det skal tas ut tiltaler mot både Jensen og Cappelen.