Politiet vil jakte på fulle foreldre

Politistyrken som skal i aksjon på Rådhusplassen i kveld, har fått beskjed om å holde spesiell utkikk etter fulle foreldre med små barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Pål Fivel ved Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at hans mannskaper spesielt skal forsøke å gripe inn overfor berusede foreldre som har med seg små barn.

- Vi tror at familier med barn i større grad enn før vil ta seg inn til Oslo sentrum. Kombinasjonen av berusede foreldre og små barn er en lite heldig situasjon som vi vil overvåke nøye sammen med de andre nødetatene, sier Pål Fivel.

Fordi det er tusenårsskifte, vil Oslo-politiet ha fire ganger så mange folk på jobb som på en vanlig nyttårsaften. Flere hundre politifolk vil være å se i Oslo. Hovedtyngden av dem har oppgaver på Rådhusplassen mellom klokka 22 og 02.

Arrangøren venter minst 60 000 besøkende, politiet tror det kommer vesentlig færre. Uansett blir det en enorm folkemengde foran rådhuset.

I denne folkemengden skal både spanere i sivil og uniformerte tjenestemenn prøve å luke ut dem som ikke har noe der å gjøre.

- Hvis ikke folk er i stand til å ta vare på sine mindreårige barn, må vi gripe inn. Men vi vil også forsøke å mane folk til fornuft, sier Pål Fivel.

Politiaksjonen er planlagt i mer enn to år, og Oslo-politiet mener å være godt forberedt til å takle de fleste situasjoner som kan oppstå nyttårsnatta.

- Vi har drøyt en firedobling av antall tjenestemenn på jobb i forhold til det som er vanlig på en nyttårsaften. I tillegg til det som skal skje på Rådhusplassen, venter vi stor tilstrømminger av folk til de tradisjonelle stedene som Ekeberg, Tryvann og Frognerparken.

- I den grad folk drakk seg fulle på nyttårsaften i fjor, så gjør de det i år også, sier Fivel.