Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil kalle inn gamle vitner etter pågripelsen av fire menn i Tina-saken

Spørsmål om mangelfull etterforskning må tas på et annet tidspunkt, sier politiet.

HAR KALT INN: Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa har kalt inn til pressekonferanse på politihuset i Stavanger. De siste dagene har politidistriktet pågrepet fire menn, siktet for drap eller medvirkning til drap i en 15 år gammel drapssak. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
HAR KALT INN: Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiadvokat Herdis Traa har kalt inn til pressekonferanse på politihuset i Stavanger. De siste dagene har politidistriktet pågrepet fire menn, siktet for drap eller medvirkning til drap i en 15 år gammel drapssak. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): 15 år etter drapet på Tina Jørgensen, vil politiet kalle inn gamle vitner for å finne ut av hva som skjedde med den 20 år gamle jenta.

Det opplyser politiadvokat Herdis Traa og leder ved personseksjonen Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse fredag ettermiddag. De møter pressen etter at alle de fire mennene i dag har blitt framstilt for varetektsfengsling.

De fire er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i 2000.

Tar inn gamle vitner - Nå vil vi fortsette avhør av vitner, og vi har ønske om ytterligere avhør av de siktede. Vi kommer til å ta inn vitner som har vært inne i saken tidligere og også folk som ikke har vært inne tidligere, sier Bjørn Kåre Dahl.

Dahl sier at gårsdagen var hektisk og at den fjerde pågrepne kom inn til dem i 23-tida på kvelden.

DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

- Pågripelsen av de tre siste skjedde blant annet i forbindelse med informasjon som kom fra den første som ble avhørt, sier han.

Politiet meddelte torsdag formiddag at de dagen før hadde pågrepet en mann (36) og siktet ham for det 15 år gamle drapet. Seinere på kvelden, i hver sin aksjon, pågrep de ytterligere tre menn og siktet dem for drap eller medvirkning til drap.

Vil ikke svare Politiet vil ikke si om det har kommet noen innrømmelser i saken. Tre av de fire nekter straffskyld, mens den første pågrepne mannens advokat sier han ikke vil si hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

Politiet vil ikke si hvor lang tid det tok fra de fikk tips i saken til de gikk til pågripelse av de fire mennene.

En journalist spør hvordan politiet stiller seg til påstander om mangelfull etterforskning, siden drapet i 15 år har vært uløst.

- Tilbake i tid i denne etterforskningen har det vært undersøkt mange steder og biler, så jeg kan ikke kommentere det konkrete spørsmålet, svarer Dahl.

- Det har vært en omfattende etterforskning og at det nå har kommet nye opplysninger som drar oss i en retning. Det gjør at vi følger den retningen, og så - når det gjelder eventuelle mangler ved etterforskningen - får vi evaluere det seinere, sier han.

- Er det mulig at det gjenstår flere pågripelser i denne saken nå? 

- Vi har ikke noe informasjon som tilsier det nå, men vi kan aldri si aldri, sier politiadvokat Traa.

Måtte begrense varetekt - Hvor langt unna er dere en løsning?

- Vi er veldig tidlig i etterforskningen, og det er mye arbeid som ligger foran oss før vi eventuelt kan si at saken er oppklart. Det er mye arbeid som gjenstår, sier Dahl.

Politiadvokat Traa var til stede da de fire mennene hver for seg ble framstilt for varetektsfengsling i dag.

POLITIADVOKAT: Herdis Traa i Rogaland politidistrikt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Herdis Traa i Rogaland politidistrikt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- For alle de fire ba vi om fire uker varetektsfengsling. Retten har vurdert at tre av de fire fengsles i fire uker, mens man for den fjerde har begrenset varetektsfengslingen til to uker, sier hun.

De fire mennene ble alle fraktet pågrepet i boligene sine på Sørlandet og fraktet til Stavanger politistasjon, der de ble avhørt i går.

Alle dagens fire rettsmøter har gått for lukkede dører. Tre av mennene nekter straffskyld, mens 36-åringen som var den første politiet pågrep onsdag, ikke vil svare på hvordan han stiller seg til å være drapssiktet. Det fortalte hans advokat, Odd Rune Torstrup, tidligere i dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!