Politiet vil kontakte Paul Ray på Malta

Den britiske ekstremisten Paul Ray (35) på Malta er på lista til etterforskningsledelsen i Oslo. De vil ta kontakt med ham for å gjennomføre avhør om mulige kontakter til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

MÅ SVARE FOR SEGPolitiet vil kontakte Paul ray for å avhøre han om hvilke mulige forbindelser han har hatt til massemorderen Anders Behring Breivik. Foto: thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MÅ SVARE FOR SEGPolitiet vil kontakte Paul ray for å avhøre han om hvilke mulige forbindelser han har hatt til massemorderen Anders Behring Breivik. Foto: thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han er åpenbart en av dem vi vil kontakte, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby på en pressekonferanse i dag.

Dagbladet møtte briten Paul Ray i Valetta i går kveld. Han er mannen som hevdes å være Anders Behring Breiviks ideologiske drivkraft og mentor.

I Breiviks manifest skriver han om sin mentor, «Rikard Løvehjerte». Han viser videre til hvordan tempelridderne skulle forsvare Europa mot Jihad og islam. Paul Ray er mannen bak den svært innflytelsesrike bloggen «Lionheart», og har bekreftet overfor Dagbladet at han er medlem i organisasjonen Knights Templar, Tempelridderne som også Breivik har påstått at han er medlem av.

Treningsleir Paul Ray bestrider at han har møtt den norske massemorderen Breivik.

Politiet vil også kontakte personer i Hviterussland der personer har uttalt at Anders Behring Breivik har vært flere ganger, blant annet på trening ved en paramilitær base.

- Vi er kjent med at det går rykter om en treningsleir i Hviterussland, og vil undersøke det nærmere, sier Hjort Kraby.

Internettkontrakter Politiet har satt ned en egen gruppe som jobber med blogger og spor etter den drapssiktede 32-åringen på internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer