Hagen-saken:

Politiet vil kunne bruke «ulovlige» bevis

Politiet får fortsette undersøkelsene i Tom Hagens bolig, til tross for protestene fra forsvarer Svein Holden.

UNDERSØKELSER: I dagene Tom Hagen satt i varetekt ble det gjennomført en rekke undersøkelser, blant annet søk etter fotavtrykk. Politiet sier undersøkelsene som skjer framover vil ha en lavere intensitet og annen karakter enn tidligere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UNDERSØKELSER: I dagene Tom Hagen satt i varetekt ble det gjennomført en rekke undersøkelser, blant annet søk etter fotavtrykk. Politiet sier undersøkelsene som skjer framover vil ha en lavere intensitet og annen karakter enn tidligere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet og Hagens forsvarer Svein Holden har vært uenige i om undersøkelsene i Tom Hagens bolig etter at han ble løslatt er lovlige.

Torsdag konkluderte Nedre Romerike tingrett med at politiet kan fortsette ransakingen, og forsvarer Holden varslet at han vurderer å anke avgjørelsen. Holden opplyser til Dagbladet at en endelig avgjørelse tas tidligst mandag.

Politiets begrunnelse for at fortsette undersøkelsene er at de mener Anne-Elisabeth Hagen ble drept der og mener det er overvekt av sannsynlighet for å kunne finne drapsbevis på stedet.

Fri bevisførsel

Hvis politiet skulle finne noe de mener kaster lys over straffesaken vil de trolig kunne få lov til å bruke det i en eventuell rettssak, selv om Holden skulle vinne fram med en eventuell anke. Årsaken er at utgangspunktet i norsk rett er at det er det som kalles fri bevisførsel.

- Det klare utgangspunktet i norsk rett er at eventuelle feil ved innhenting av bevis ikke er til hinder for at bevis føres, sier Ingvild Bruce, stipendiat ved Det juridisk fakultet ved UiO, som blant annet forsker på politiet og sikkerhetstjenesters adgang til bruk av skjulte tvangsmidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer