PAPIR ER UT: Politiet skal bli digitale og neste år testes det ut at du skal signere bøtene dine digitalt i stedet for å få en uleselig, nærmest gjennomsiktig papirlapp år du har kjørt for fort. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PAPIR ER UT: Politiet skal bli digitale og neste år testes det ut at du skal signere bøtene dine digitalt i stedet for å få en uleselig, nærmest gjennomsiktig papirlapp år du har kjørt for fort. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Politiet og bøter

Politiet vil kvitte seg med uleselige papirbøter. Tester ut digitalbota i 2018

Skal bli digitale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets papirblanketter med gjennomslagspapir som i alle år har blitt brukt når et forenklet forelegg skal skrives ut, blir nå historie.

Nå skal nettbrett og mobiltelefon benyttes når gebyr skal skrives ut til dem som har tråkket litt for hardt på gassen, glemt å ta på bilbelte eller begått andre mindre lovbrudd som fører til bot.

Politiets IKT-tjenester jobber nemlig nå med en egen app for politiet som skal brukes i slike tilfeller, skriver Teknisk Ukeblad.

I sommer meldte TV 2 at politiet hvert år må kaste over 2000 forelegg fordi papirblankettene er uleselige. Nå skal det bli slutt på dette. Alt skal legges inn digitalt, og «synderne» må signere på samme måte som man i dag gjør når man kvitterer for pakker på postkontoret eller for medisiner på apotek.

- En elektronisk løsning er bedre enn å få en papirlapp med mer eller mindre pen håndskrift på, sier Morten Olsen Sandnes, politiinspektør i seksjon for straffesak i Politidirektoratet (POD).

Den nye løsningen skal testes ut til våren.

(NTB)