-STENG DØRENE: Politiadvokat Christian Hatlo anker beslutningen om åpne dører under fengslingsmøtet med Breivik. 
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
-STENG DØRENE: Politiadvokat Christian Hatlo anker beslutningen om åpne dører under fengslingsmøtet med Breivik. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

Politiet vil lukke Breivik-dørene

Anker beslutningen om åpne dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo anker Oslo tingretts beslutning om å la fengslingsmøtet for Anders Behring Breivik gå for åpne dører.

Oslo tingrett har tidligere gjort det kjent at fengslingsmøtet for Anders Behring Breivik kan gå for åpne dører mandag 14. november.
Det er denne kjennelsen politiet nå anker.

Forbereder storinnrykk Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at de anker kjennelsen om åpne dører under fengslingsmøtet på grunn av hensynet til etterforskningen.

Oslo tinghus forbereder seg på storinnrykk fra presse, berørte og vanlige nysgjerrige som ønsker å få se den terrorsiktede 32-åringen med egne øyne når fengslingsmøtet starter mandag neste uke.

- Ikke sensitiv informasjon
Politiet ba opprinnelig om lukking av dørene med unntak for direkte berørte og journalister. Tingretten mener derimot at det ikke er grunner til at ikke alle som ønsker det, skal få adgang.

Dommer Torkjel Nesheim konkluderer med at påtalemyndigheten ikke behøver å oppgi opplysninger som kan være sensitive for etterforskningen av terrorsaken.

Han skriver i kjennelsen at det så langt i etterforskningen ikke er noe som tyder på at Anders Behring Breivik har hatt medhjelpere. - Slik saken er opplyst, framstår det bare som en teoretisk mulighet at siktede vil kommunisere med mulige medvirkere på en måte som vil skade etterforskningen, skriver Nesheim.

Flere anker Også Breiviks forsvarere har anket deler av prosedyren rundt fengslingsmøtet. Tingretten har lagt opp til at Breivik ikke er fysisk til stede i rettssalen, men i stedet deltar via en videolink fra fengselet.

Forsvarer Geir Lippestad har anket og ber om at Breivik får møte i retten.

PÅ VIDEO: Anders Behring Breivik skal framstilles for forlenget varetektsfengsling mandag, trolig via videolink fra Ila fengsel. Foto: Politiet
PÅ VIDEO: Anders Behring Breivik skal framstilles for forlenget varetektsfengsling mandag, trolig via videolink fra Ila fengsel. Foto: Politiet Vis mer