Politiet vil presse fram en tilståelse

SKIEN (Dagbladet): Drapssiktede Gamal Hosein sitter igjen alene i fengselscella i Skien, fullstendig nedbrutt. Etter at hans kone Gry ble funnet tirsdag, har ikke Gamal vært avhørt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har heller ikke avhørt ham om kvelningsmerkene på Grys hals.

Lagmannsretten behandlet i går den påkjærte fengslingskjennelsen. Kjæremålet ble forkastet. Lagmannsretten fant at det er skjellig grunn til å mistenke Gamal for drapet på kona. For selve fengslingsspørsmålet ble ikke den foreløpige obduksjonsrapporten tillagt vesentlig vekt. Lagmannsrettens kjennelse oppgir ingen konkret dødsårsak, selv om obduksjonsfunnene i overveldende grad peker i retning av at Gry ble kvalt.

Isolert

Gamal er dermed fengslet for fire nye uker, denne gangen med tilgang på medier og aviser. Av den grunn ønsker politiet at Gamal skal være så isolert som mulig og at minst mulig informasjon om hva politiet nå sitter på i saken skal bli kjent for ham.

Politiets plan er at Gamal skal sprekke og tilstå som et resultat av det enorme presset han nå utsettes for. Han har konsekvent nektet for å ha noe som helst med drapet på kona å gjøre.

Det er et faktum at politiet så langt baserer sin sak på indisier og en generelt begrunnet mistanke. Ingen spor som kan feste Gamal til drapet, er til denne tid funnet på liket. Deler av mistanken begrunnes ut fra inkonsistens i Gamals egne forklaringer om bevegelsene drapsdagen og -natta.

Politiet må imidlertid belage seg på å bli stående uten tekniske funn som knytter gjerningsmannen til drapet også etter at den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Nye obduksjonssvar ventes over helga. Det kan ta 6- 8 uker før den endelige obduksjonsrapporten er klar. Liket har ligget 52 dager i elva, og alle direkte spor kan være vasket bort. Bare dødsårsak kan med stor sikkerhet fastslås.

Dumpet fra brua?

Søkene langs elva har ikke gitt politiet svar på hvor langs elva Gry er dumpet.

Sannsynlige droppsteder er bak Gamals og Grys hus, eventuelt noe lenger ned i elva, eventuelt fra Menstadbrua.

Det er et faktum at Gamal var ute og kjørte lange veier med bil den natta, få timer etter at Gry må ha blitt drept. Obduksjonsrapporten kan imidlertid ikke fastslå drapstidspunktet med sikkerhet. Ingen andre personer er sett i tilknytning til Gry i drapstidsrommet.

Etter det Dagbladet får opplyst har ikke Gamal fått noen psykiatrisk hjelp i den vanskelige situasjonen. Hans forsvarer Jan Erik Granmo vurderer fortløpende om slik hjelp skal gis Gamal.

Hvorvidt Gamal Hosein skal avhøres seinere denne helga kunne ikke politiadvokat og etterforskningsansvarlig Jon H. Borgen i Skien svare Dagbladet på i går.