Politiet vil radiomerke motorsyklister

Politiet og Trygg trafikk ønsker å merke motorsykler elektronisk for å kunne identifisere råkjørere. Stadig flere MC-førere stikker fra politiets fartskontroller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi ser en helt klar tendens til at det er flere som prøver å unndra seg kontroll eller stikker av fra våre kontrollposter, sier Ole Høiby, fungerende UP-sjef til TV2.

Fotoboksene langs norske veier, som sørger for at fartsglade bilførere mister førerkortet og må betale høye bøter hvis de har tråkket for hardt på gasspedalen, har motorsyklistene liten respekt for. Fordi motorsyklene kun har registreringsskilt bak, er føreren av MC'en umulig å identifisere hvis de kjører for fort og blir avbildet av en slik fotoboks.

For å stanse råkjørerne ser politiet nå på muligheten til å merke motorsyklistene elektronisk.

- Når man har et system som driver kontroll, så er det også meningen at det skal være likhet for loven. Kjører man et motorisert kjøretøy, så skal man også kunne kontrolleres, sier Høiby.

Han ser for seg en elektrisk id-brikke festet til motorsykkelen. Brikken er koblet til et system som gjør at man kan identifisere kjøretøyet som bryter fartsgrensene på norske veier.

Trygg Trafikk støtter forslaget, men ser også for seg at man istedenfor brikken også kan få laget en ny type skilt som gjør det mulig å identifisere syklene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer