Politiet vil realitetsorientere asylsøkere

Politiet foreslår å bruke 20 millioner kroner på et prosjekt som skal få flere asylsøkere sendt ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Prosjektet er kalt et realitetsorienteringsprosjekt og er et av de mest kostbare tiltakene som Politidirektoratet, Kriminalomsorgsdirektoratet, og Utlendingsdirektoratet (UDI) har levert til justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp), skriver Aftenposten.

Anundsen ga de statlige etatene i oppdrag å komme opp med tiltak for å få «flere returer» ut av Norge, noe de etter to måneder i tenkeboksen nå har gjort.

Prosjektet innebærer at asylsøkere skal overbevises om at de ikke har noen framtid i Norge, og at de heller bør reise hjem. Hensikten er at utlendinger som får endelig avslag på asylsøknaden, skal «ta inn over seg» at hjemsendelse med tvang er alternativet til å reise tilbake frivillig. Politidirektoratet og UDI anslår prisen for å «realitetsorientere» asylsøkere til 20 millioner kroner.

Andre forslag til tiltak er flere utlendingskontroller, kortere utvisning for dem som reiser både raskt og frivillig, flere operative politifolk og såkalte returrådgivere i fengslene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer