SORG: Dødsfallet preger Klepp, og på stedet hvor Olav Hovda ble påkjørt, ligger blomster og lys. I går ble to personer pågrepet, mistenkt for påkjørselen.


Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
SORG: Dødsfallet preger Klepp, og på stedet hvor Olav Hovda ble påkjørt, ligger blomster og lys. I går ble to personer pågrepet, mistenkt for påkjørselen. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer

Politiet vil saumfare bilen som er beslaglagt

På jakt etter spor som kan knytte den til påkjørselen. Den pågrepne 43-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP/OSLO (Dagbladet): Den 43-år gamle mannen som ble pågrepet i går ettermiddag, mistenkt for å ha kjørt på tolv år gamle Olav Hovda i Klepp, nekter straffskyld.

43-åringen ble pågrepet sammen med en kvinne i 40-åra, begge fra Klepp.

- Mannen erkjenner ikke straffeskyld. Det vil bli flere avhør onsdag, sier hans forsvarer Anne Kroken til Stavanger Aftenblad.

Beslag Begge de mistenkte satt i avhør i går, og politiet holdt kortene tett til brystet da de holdt en kort pressekonferanse i går kveld.

- Det er tidlig i etterforskningen, men jeg kan bekrefte at vi har pågrepet to personer som er mistenkt for å ha kjørt bilen, sa lensmann Hans Kyllingstad på pressekonferansen.

- Vi har også funnet bilen vi mener er brukt.

Politiet ønsker imidlertid foreløpig ikke å kommentere hvilken paragraf de to er siktet etter.

Saumfarer bilen Samtidig som avhørene fortsetter i dag, vil politiet saumfare denne bilen, blant annet for å se etter skader som kan være forenlige med en påkjørsel.

Politiets teknikere vil også se om avsporinger på bilen kan stamme fra 12-åringen. De vil også se om spor på treffstedet stammer fra den aktuelle bilen.

Politiet har trolig tatt beslag i de siktedes telefoner for å se om de kan gi svar på hvor personene har vært den siste tida. Det og andre elektroniske spor fra boligen kan bidra til å gi svar på om de har noe med påkjørselen å gjøre eller ikke.

- Disse beslagene må sjekkes opp mot det som kommer fram i avhør, sier politijurist Ann-Bjørg Ingebrigtsen.

Gikk på rulleski Olav Hovda gikk på rulleski sammen med faren sin langs Lalandsvegen nær Klepp stasjon, da han ble påkjørt bakfra fredag kveld. Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden forverret seg, og lørdag døde han av skadene.

Bilføreren stakk av fra stedet. Ifølge politiet er det snakk om en mørk rød personbil av et japansk merke. Bilen har trolig skader i fronten.

- Gutten ble kastet opp i luften og ut av kjørebanen. Sammenstøtet var så kraftig at bilen er påført skader i fronten, har politiet sagt tidligere.

Den siktede 43-åringen er tidligere dømt for fyllekjøring på den samme veien. Forsvarer Anne Kroken sier at hennes klient har det vanskelig nå.

- Dette er en forferdelig tragisk sak. Det er en alvorlig siktelse, og det tar han tungt, sier Kroken.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med forsvarer Kroken. Politiet vil holde en pressekonferanse klokka tolv i dag. Følg saken på Dagbladet.no.

OMKOM: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel forrige fredag. Foto: Privat
OMKOM: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel forrige fredag. Foto: Privat Vis mer