Politiet vil se denne videoen etter Skøyen-drapet

Snur steinene på nytt for å finne Vegards drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet står fortsatt uten vesentlige spor etter gjerningsmannen som drepte Vegard Bjerck (43) på Skøyen 18. desember i fjor.

Bjerck ble funnet livløs i et garasjeanlegg. Han var knivstukket flere ganger og døde av skadene.

Politiet har nå begynt å gå gjennom hele saken på nytt.

Et av tiltakene er å gjennom alle opptak som ble gjort av media på åstedet 18. desember i fjor. Dagbladet.no er en av redaksjonene som er blitt kontaktet, med spørsmål om å sende over materialet som allerede er publisert.

- Vi har laget noen nye prosjekter i saken, rett og slett fordi den er forferdelig vanskelig og vi risikerer at den blir uoppklart, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

På spørsmål om politiet nå snur alle steiner på nytt i saken, svarer Rohde:

- Det er noen ukjente faktorer i saken som vi ikke har funnet ut av. Det er noen steiner vi vil snu på nytt, samtidig som det er altfor mange steiner vi ikke har hatt kapasitet til å snu på.

Tidligere denne måneden ble det laget en fantomtegning av to menn som politiet ønsker å komme i kontakt med i forbindelse med drapet.

Politiet har vist disse tegningene rundt i nabolaget. De håper snart å kunne vise dem fram for offentligheten, i et håp om at noen kan kjenne igjen personene.

- Vi hadde håpet å få gjort det før, men vi har ikke fått prioritert det, sier Rohde.

Hun opplyser at rundspørringen i nabolaget ga politiet noen nye tips, men at de ikke er vesentlig nærmere å løse saken.

De to uidentifiserte personene som ble observert utendørs ikke langt fra drapsåstedet på Hofftunet, ble tidligere i januar etterlyst av politiet. De kan være alt fra gjerningsmenn bak det brutale knivdrapet, til uskyldige forbipasserende som ikke har forstått at de burde melde seg for etterforskerne.

De som har opplysninger i saken kan kontakte politiet på 22 66 90 50.