Politiet vil sjekke Grønnerød-uttalelser

Statsadvokat og aktor i Orderud-saken, Olav Helge Thue, sier det skal foretas undersøkelser for å kontrollere den nye informasjonen som Lars Grønnerød kom med i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil så langt vi kan foreta undersøkelser for å kontrollere informasjonen som kom fram i dag. Men to år etter kan mye av dette være vanskelig å etterprøve, forteller Thue da retten var hevet i ettermiddag.

Et moment som nok vil bli undersøkt av politiet, er Grønnerøds påstander om at Kristin Kirkemo Haukeland sjal gassflasker fra et lager på Alnabru i Oslo. Disse skal ha blitt brukt i attentatforsøket mot Anne Orderud Paust og Per Paust.

Vanskelig å etterprøve

Thue forteller videre at de som skal etterforske de nye opplysningene allerede er satt på saken.

- Problemet er at opplysningene kom så seint. Hvordan etterprøve dette, spør Thue. I løpet av ettermiddagen vil aktoratet drøfte hvordan de skal gå videre med å etterforske de nye opplysningene.

Thue vil ikke gå inn på en vurdering av det Lars Grønnerød sa i sin forklaring i dag. Men på generelt grunnlag, kommenterer han følgende:

- Da kan det være grunn til å lure på hvorfor nye opplysninger kommer så seint. Men dette er kommentarer på et generelt grunnlag, sier Thue.