Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet vil skade Marit

Tor Erling Staff mener politiet i Oslo bevisst forsøker å skade Marit Christensen. - Den hemmelige politirapporten er åpenbart plantet. Politiet benytter Dagbladet for å ramme Marit Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente høyesterettsadvokaten er rasende etter at Dagbladet i går omtalte en hemmelig politirapport om Marit Christensen og den kjente NRK-redaktørens rolle i den mye omtalte smykkesaken. Der konkluderes det med at det er tilstrekkelig med bevis mot henne. På vegne av sin klient Marit Christensen krever kjendisadvokaten at Politiets særskilte etterforskingsorgan (SEFO) finner ut hvordan Dagbladet har fått tilgang til den hemmeligstemplede politirapporten.

Ikke arbeidsuhell

- Jeg har i dag skrevet en SEFO-anmeldelse der jeg henviser til Dagbladets oppslag. Når Dagbladet kan bringe et internt notat på trykk, er rapporten åpenbart plantet. Dette kan ikke dreie seg om en tilfeldig lekkasje eller arbeidsuhell, sier Tor Erling Staff.

Marit Christensen nekter å snakke med pressen, og har ikke vært tilgjengelig for politiavhør siden hun ble siktet for medvirkning i den smykkesaken 28. april i år. Til ukebladet Se og Hør har hun imidlertid flere ganger uttrykt sitt sinne over politi, rettsvesen og deler av pressen i forbindelse med straffesaken mot hennes eksmann Elfad Badirkhanov.

Advokat Tor Erling Staff legger heller ikke skjul på at han er sterkt kritisk til hvordan Oslo-politiet har håndtert siktelsen av NRK-kjendisen.

- Min oppfatning er at oppslaget i Dagbladet går inn som et ledd i en serie av plantede opplysninger fra ansatte i Oslo politidistrikt som alle har som siktepunkt å ta Christensen, sier Staff. Høyesterettsadvokaten krever at SEFO foretar en omgående gransking av saken. Han ber spesielt om at SEFO innhenter en redegjørelse fra politiinspektør Frank Jensen og politiadvokat Anne Maria Haarr.

To rapporter

Egentlig er det to hemmelige politirapporter om Marit Christensen. Politiadvokat Anne Maria Haarr skrev først en rapport på oppdrag av kriminalsjef og visepolitimester Roger Andresen. Deretter gjennomgikk politiinspektør Frank Jensen saken på nytt, og skrev en ny hemmeligstemplet rapport.

Visepolitimester Roger Andresen har selv overfor Dagbladet bekreftet at han ba om en skriftlig redegjørelse fra aktor i smykkesaken om hvorfor hun siktet Marit Christensen for medvirkning i smykkesaken. Siktelsen førte til full splid mellom de to profilerte polititoppene. Kriminalsjef Andresen valgte nemlig å ta Haarr av saken. Etter få timer fikk hun saken tilbake, men kriminalsjefen gikk til det svært uvanlige skritt å kreve en rapport om siktelsen.

I rapporten redegjør hun også for omstendighetene rundt episoden da hun ble tatt av saken. Hun kritiserer også kriminalsjefen for hans håndtering av saken, og avviser Roger Andresens påstander om at hun hadde fått beskjed om å diskutere en eventuell siktelse av NRK-kjendisen på forhånd. Rapporten ble sendt til Andresen med kopi til politimester Killengreen. Visepolitimester og kriminalsjef Andresen ba Haarrs nærmeste overordnede, politiinspektør Frank Jensen, om et sammendrag av rapporten. Jensen laget da et utfyllende notat, hvor han støtter siktelsen mot Christensen.

DRAMA: Forsvarer Tor Erling Staff mener Oslo-politiet bevisst forsøker å ta NRK-kjendisen Marit Christensen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media