Politiet vil stoppe Oslo-toppmøte

Politiets Fellesforbund frykter at Verdensbankens toppmøte i Oslo i juni kan ende i opptøyer. Nå vil forbundet stoppe konferansen, melder TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener det er uforsvarlig å arrangere en konferanse som medfører bråk og hærverk. I tillegg blir det hevdet at arrangementet er et pengesluk for norske skattebetalere.

Både Praha, Barcelona og Nice ble preget av uro da Verdensbanken holdt sine toppmøter i byene. I sommer skal Verdensbanken samles i Oslo.

- Jeg mener det er uforsvarlig å arrangere denne konferansen i Oslo. Våre beregninger viser at svært mange vil bli skadd under et slikt møte; både politi, forbipasserende og demonstranter. I tillegg vil arrangementet bli svært dyrt, sier leder Arne Jørgen Olafsen i Oslo Politiforening.

Olafsen hevder det ligger mye politisk prestisje i gjennomføringen av møtet. Det benekter informasjonssjef Jon Mørland i Utenriksdepartementet.

- Dette er ikke et prestisjeprosjekt, men en viktig konferanse der situasjonen for verdens fattigste skal diskuteres. Nå må vi sette oss ned og diskutere sikkerhet og kostnader, sier han til TV 2.

Ifølge Politiets Fellesforbund er sannsynligheten stor for at det blir bråk under møtet.

- Disse demonstrantorganisasjonene lever jo av å reise rundt i verden for å vise seg fram, sier Arne Jørgen Olafsen.

Midt i februar ble det besluttet at Verdensbankens årlige konferanse ABCDE-Europe skulle flyttes fra Stockholm til Oslo. Fjorårets konferanse i Barcelona ble avlyst på grunn av demonstrasjoner og frykt for opptøyer.

Akademikerkonferansen skal etter planen gå av stabelen 24. - 26. juni i år.

NTB