Politiet vil straffe horekundene

Går inn for kriminalisering av kjøp av sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har tidligere vært mot å kriminalisere kjøp og salg av sex. Men med flere hundre utenlandske prostituerte på Karl Johan mener politet vi må tenke nytt.

- Vi har aldri gått inn for forbud tidligere, men nå er tida inne, sier ordenssjef Roger Andresen i Oslo-politiet til Memo.

Positive i Sverige

Memo skriver i dag at rundt 850 prostituerte jobber på gaten i Oslo. Det er mer enn i de tre største danske byene til sammen.

Andresen var i forrige uke i Stockholm. Politimesteren der fortalte at gateprostitusjonen nesten er blitt borte i Sverige etter at de kriminaliserte horekundene i 1999.

- Det som skjer i Oslo er ingen tilfeldighet. Vi har praktisk talt ingen restriksjoner når det gjelder prostitusjon og tigging, sier Andresen.

Justisminister Knut Storberget går ikke inn for kriminalisering.

Vil ikke kriminalisere

Motstanderene til kriminalisering av horekundene mener problemet bare forskyves og at prostitusjonen flytter innendørs. Det kan skape farligere forhold for kvinnene.

Oslos byrådsleder Erling Lae er motstander av kriminalisering. Men han mener politiet bør gripe inn fordi mange innbyggere og turister nå opplever Karl Johan som en utrygg gate. Mange av de utenlandske prostituerte er svært pågående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer