Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil straffe horekundene

Går inn for kriminalisering av kjøp av sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har tidligere vært mot å kriminalisere kjøp og salg av sex. Men med flere hundre utenlandske prostituerte på Karl Johan mener politet vi må tenke nytt.

- Vi har aldri gått inn for forbud tidligere, men nå er tida inne, sier ordenssjef Roger Andresen i Oslo-politiet til Memo.

Positive i Sverige

Memo skriver i dag at rundt 850 prostituerte jobber på gaten i Oslo. Det er mer enn i de tre største danske byene til sammen.

Andresen var i forrige uke i Stockholm. Politimesteren der fortalte at gateprostitusjonen nesten er blitt borte i Sverige etter at de kriminaliserte horekundene i 1999.

- Det som skjer i Oslo er ingen tilfeldighet. Vi har praktisk talt ingen restriksjoner når det gjelder prostitusjon og tigging, sier Andresen.

Justisminister Knut Storberget går ikke inn for kriminalisering.

Vil ikke kriminalisere

PÅGÅENDE: De utenlandske prostituerte i området rundt Karl Johan er svært pågående og følge ofte etter menn som går forbi. Det vil politiet stoppe. Foto: Robert S. Eik
PÅGÅENDE: De utenlandske prostituerte i området rundt Karl Johan er svært pågående og følge ofte etter menn som går forbi. Det vil politiet stoppe. Foto: Robert S. Eik Vis mer

Motstanderene til kriminalisering av horekundene mener problemet bare forskyves og at prostitusjonen flytter innendørs. Det kan skape farligere forhold for kvinnene.

Oslos byrådsleder Erling Lae er motstander av kriminalisering. Men han mener politiet bør gripe inn fordi mange innbyggere og turister nå opplever Karl Johan som en utrygg gate. Mange av de utenlandske prostituerte er svært pågående.

- Når folk kvier seg for å gå på vår hovedgate må noe gjøres, sier Lae.

Han ønsker en endring av politivedtektene slik at de prostituerte kan jages bort fra Karl Johan.

VIL HA FORBUD: Forbud vil gjøre det enklere å stanse menneskehandelen, mener Oslos ordenssjef Roger Andresen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling