Politiet vil tiltale foreldre for baby-mishandling

Rogaland politidistrikt har bedt Statsadvokaten i Rogaland om å ta ut tiltale mot et ungt foreldrepar for mishandling av en baby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret er i begynnelsen av 20-årene og ble i slutten av april i fjor pågrepet og varetektsfengslet. Paret har vært siktet for vold mot sin egen baby. Politiets tiltaleinnstilling ble klar før jul, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi sendte vår innstilling til statsadvokaten rett før jul, opplyser politiadvokat Oddbjørn Søreide.

Han ønsker ikke å si noe om innstillingens innhold. Men ifølge avisen har politiet innstilt på at foreldreparet bør tiltales for fysisk mishandling av sitt eget barn.

Barnet var rundt tre måneder gammelt da paret ble pågrepet og siktet for mishandling. Babyen ble innlagt på sykehus med flere bruddskader. Politiet har ikke festet lit til foreldrenes forklaring på hvorfor skadene oppsto.

Babyens mor, som er funksjonshemmet, nekter for å ha påført sitt barn skade, opplyser hennes forsvarer Anne Kroken.

- Hun bestrider på det sterkeste å ha skadd ungen sin. For henne er hele saken blitt en voldsom belastning. Jeg mener politiet har brukt unødvendig lang tid på å etterforske saken. De burde ha satt inn mer ressurser, sier Kroken.

Barnefarens forsvarer Eirik Myhre avventer å kommentere saken til statsadvokaten har behandlet politiets innstilling.

Foreldrene har i åtte måneder vært fratatt omsorgen for barnet og nektet samvær med det. Barnet er ivaretatt av et fosterhjem og alt går bra, opplyser babyens bistandsadvokat Helene Haugland