Politiet vil tiltale Nadias foreldre

Politiet vil tiltale foreldrene til Oslojenta Nadia for å ha kidnappet datteren og ført henne til deres hjemland, Marokko, skriver Aftenposten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet brakte i oktober i fjor saken om norskfødte Nadia som 31. august skal ha blitt dopet ned og kidnappet i familiens leilighet på Grünerløkka i Oslo.

Den 18 år gamle jenta skal ha blitt ført bort i en ventende bil og kjørt til foreldrenes hjemby Nador i Marokko. Der skulle hun tvangsgiftes med en marokkansk mann.
Det ble slått full alarm da sjefen i butikken der Nadia jobbet anmeldte saken til politiet. Norske myndigheter satte igang et stort apparat for å få Nadia tilbake til Norge. I oktober kom både hun og foreldrene hjem, og politiet har siden avhørt både Nadia, foreldrene og vitner til hendelsen.

Risikerer 10 år

Hvis det blir reist tiltale, risikerer Nadias 47 år gamle far og hennes 40 år gamle mor inntil 10 års fengsel. Politiet har ikke bedt statsadvokaten om å reise tiltale mot Nadias 17-årige bror, som var siktet for å ha medvirket i kidnappingen.

Nadias far sier til Aftenposten at politiet tar feil. Han benekter at de kidnappet datteren for å gifte henne bort i Marokko. Det var flere øyenvitner til hendelsen.

Lang konflikt

Bakgrunnen for kidnappingen skal ha vært at foreldrene ikke aksepterte Nadias norske levesett. De godtok ikke måten hun kledde seg på, hvem hun var sammen med og hva hun gjorde.

Til slutt rømte datteren, og bodde flere måneder på barnehjem. Hun flyttet senere motvillig hjem, men konflikten var ikke løst.

Venner av Nadia Dagbladet snakket med i høst, fortalte at 18-åringen fryktet at foreldrene ville sende henne til Marokko. De beskrev henne som en kjempejente, men sa at hun var tynget av problemene i hjemmet. Nadia har ifølge Aftenposten ikke hatt kontakt med foreldrene etter hjemkomsten til Norge.