POLITIKER SIKTET: Politiet gjorde flere beslag på en forretningsadresse tilknyttet politkeren og forretningsmannen tirsdag. Mannen er siktet for grovt heleri av sju millioner kroner sammen med straffedømte Imran Saber i perioden 2005 til i dag. Foto: Lars Eivind Bones
POLITIKER SIKTET: Politiet gjorde flere beslag på en forretningsadresse tilknyttet politkeren og forretningsmannen tirsdag. Mannen er siktet for grovt heleri av sju millioner kroner sammen med straffedømte Imran Saber i perioden 2005 til i dag. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Politiet vil varetektsfengsle helerisiktet politiker

Fare for bevisforspillelse, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikeren som er pågrepet og siktet for heleri av sju millioner kroner i samme sak som Imran Saber vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. Det bekrefter politiadvokat Asmund Riegels til Dagbladet.

- Vi vil sende inn en begjæring om dette i morgen tidlig, da vi mener det er bevisforspillelsesfare, sier Riegels.

Politikeren påroper seg taushetsplikt, og nekter å forklare seg til politiet.

- Han har ikke forklart seg, og vi har ikke fått tilgang til beslagene vi har gjort. Derfor mener vi det er nødvendig å varetektsfengsle ham for å sikre at vi kan gå gjennom bevisene mens han sitter under vår kontroll, slik at vi om nødvendig kan sikre avhør av andre vitner og eventuelt gjøre nye beslag eller ransakinger, sier Riegels.

Imran Saber ble løslatt i går.

Politikeren påberober seg taushetsplikt fordi han mener han har hatt en medhjelperrolle for forsvareren til Saber.

Advokat Per Danielsen, som er medforsvarer for Saber sammen med Øystein Storrvik, bekrefter overfor Dagbladet at politikeren har hjulpet ham.

- Jeg har ansvaret for den økonomiske siden av saken, og har hatt god hjelp av politikeren til å gjennomgå politiets forbruksanalyser, som er grunnlaget for saken mot vår klient, sier Danielsen til Dagbladet.

- Jeg har hatt stor nytte av hans innspill, da han har hatt førstehåndskunnskap til deler av Sabers liv, sier Danielsen.