Politiet vil varetektsfengsle kvinne for drapsforsøk mot barn

Siktede har fortsatt for dårlig helse til å bli avhørt.

 ETTER PÅGRIPELSEN:  En kvinne er siktet for drapsforsøk etter at politiet fredag løsnet skudd for å stoppe henne fra å knivstikke et 8 år gammelt barn. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix
ETTER PÅGRIPELSEN: En kvinne er siktet for drapsforsøk etter at politiet fredag løsnet skudd for å stoppe henne fra å knivstikke et 8 år gammelt barn. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag i forrige uke ble en kvinne i 30-årene skutt av politiet på Grønland i Oslo etter å ha, ifølge politiet, truet et barn med en kniv.

Tirsdag denne uka holdes det et fengslingsmøte i Follo tingrett. Kvinnen er siktet for drapsforsøk på en åtte år gammel gutt.

Siktede, som er av somalisk opprinnelse, kommer selv ikke til å møte i retten, opplyser politiet.

Hun har heller ikke blitt avhørt som følge av den helsemessige tilstanden hun befinner seg i.

- I løpet av dagen har vi fått avhørt noen vitner i saken, men ikke den siktede selv, sier politiadvokat Lars Reinholdt-Østbye til Dagbladet.

Politiaksjon etterforskes Etterforskningen av hendelsen i Oslo er overført til nabopolitidistriktet Follo, mens Oslo-politiets våpenbruk blir etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

En politipatrulje rykket ut til Breigata fredag, etter å ha mottatt melding om at en kvinne ropte at hun skulle drepe et barn.

Politiet opplyser at patruljen åpnet ild etter å ha sett at hun var i ferd med å hogge mot et barn med en kniv.

Politibetjentene som deltok i aksjonen er ikke suspendert, bekrefter politiets informasjonsavdeling til Dagbladet.

- Sterkt preget NTB har ikke fått klarhet i om den åtte år gamle gutten har forklart seg mandag. Søndag ble det opplyst at han skulle avhøres mandag eller tirsdag.

Hans bistandsadvokat, Marius Dietrichson, mener det er viktig at forklaringen blir tatt opp skjer så raskt som mulig, for å klarlegge faktum og for å hjelpe barnet med å bearbeide hendelsen.

- Barnet er sterkt preget av det som skjedde, sa Dietrichson til NTB søndag.

Skyteepisoden har skapt uro i det somaliske miljøet i Oslo og flere har spurt om det var nødvendig for politiet å bruke skytevåpen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram