Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil varsle arbeidsgiver om sexkjøpere

Får støtte fra justisminister Knut Storberget.

POLITIET VIL VARSLE:Foreløpig er det bare politiet i Trondheim som ønsker å varsle arbeidsgiver om sexkjøpere, ifølge Justisdepartementet. Dette bildet er tatt fra horestrøket i Oslo før lovforslaget trådte i kraft.

Foto: Frank Karlsen
POLITIET VIL VARSLE:Foreløpig er det bare politiet i Trondheim som ønsker å varsle arbeidsgiver om sexkjøpere, ifølge Justisdepartementet. Dette bildet er tatt fra horestrøket i Oslo før lovforslaget trådte i kraft. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet i Trondheim ønsker å varsle sjefen til sexkjøpere i saker der det er relevant. Nå får de støtte fra justisminister Knut Storberget.

Politiet kan ikke rutinemessig varsle arbeidsgiver om ansatte som bøtelegges for sexkjøp, men i «spesielle tilfeller» vil det være korrekt, mener Storberget ifølge Adresseavisen.

«Det nye forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester utfordrer politiet på ulike måter. Blant utfordringene er nettopp å vurdere i hvilke tilfeller melding kan og bør gis når personer i ulike yrker siktes for overtredelse av forbudet», skriver Storberget i et svar på et spørsmål stilt av stortingsrepresentant Linda Cathrine Hofstad Helleland (H).

Foreløpig er det bare politiet i Trondheim som har varslet om at det kan bli aktuelt å varsle arbeidsgiver, ifølge Justisdepartementet.

(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media