Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet ville ikke høre på oss

Faren til lille Johannes (7) måtte selv be lensmannen sjekke nøyere om hundeeieren virkelig ikke var anmeldt før. Politiet måtte kalle inn en dataekspert for å gå tilbake i sine egne arkiver, og fant opptil flere politianmeldelser på den 47 år gamle kvinnens hundehold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I 1992- 1993 ble kvinnen politianmeldt for tre forhold av vanskjøtsel. Ved ett tilfelle ble flere av hundene tatt hånd om av Foreningen for omplassering av dyr. En av hundene var i så dårlig forfatning at den måtte avlives.
  • I 1996 ble det meldt inn tre saker på kvinnen og hundene hennes. En av hundene til kvinnen skal blant annet ha bitt en ni år gammel gutt.

- I denne saken ble forholdet tatt opp med vergene til gutten og med hundeeieren. Saken ble løst der og da, opplyser politiinspektør Atle Roll-Mathiesen ved Vest-Oppland politidistrikt til Dagbladet.

Det har i tillegg kommet inn mange meldinger om at hundene har løpt løse rundt eiendommen til kvinnen. Den siste formelle meldingen på dette ble levert inn til Dokka lensmannskontor i 1998.

Redde

- Vi har sagt ifra så mange ganger, men ingen ting skjedde før gutten min ble drept, sier far Roger Åsheim (34).

I to dager har lensmannskontoret på Dokka hevdet at de ikke kunne gripe inn ovenfor hundeeieren, fordi hun ikke var anmeldt. I går fant de derimot ut at den kvinnelige hundeeieren er både anmeldt og straffet for vanskjøtsel av hundene.

Kontaktet Sefo

- Jeg visste jo at hundeeieren var anmeldt og syntes det var vondt å se han på TV der han sa at hundeeieren ikke var anmeldt. Derfor ba jeg han sjekke dette nøyere. De måtte sende en dataekspert til Gjøvik for å få klarhet i om hun var anmeldt før. Det burde egentlig ikke være min oppgave å gjøre dette. Vi har jo hatt rett hele tida, sier Roger Åsheim.

- Vi forstår at det stilles spørsmål om denne saken kunne vært unngått. Vi har kontaktet Sefo i dag og vi vil naturlig nok gå igjennom våre rutiner, sier Roll-Mathiesen til Dagbladet.

- Beklager

Vestoppland politidistrikt gikk i går ut og beklaget at lensmann på Dokka, Jan Kolbjørnshus, hevdet at kvinnen ikke var tidligere politianmeldt.

- Hvordan kan du forklare at dere ikke visste om dette tidligere?

- Det skyldes at dataanlegget ble lagt om i 1993- 1994. Vi måtte derfor ha eksperthjelp, sier Roll-Mathiesen.

- Men lensmannskontoret må jo ha kjent til dette?

- Det kan jeg ikke svare for. Vi er selvsagt lei for at dette ikke kom fram på et tidlig tidspunkt.

Lensmann i Nordre Land, Jan Kolbjørnshus, ville i går ikke uttale seg om saken.

FRUSTRERT: - Vi visste at dette kunne skje, men politiet ville ikke høre på oss, sier far til Johannes (7), Roger Åsheim. Først da han ba politiet slutte å lyve om kvinnens hundehold, gikk politiet gjennom kvinnes rulleblad. Det viser seg at hun er politianmeldt og straffet for vanskjøtsel av hundene sine.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!