- Politiet virket bestemt på at det var selvmord

Avdøde Linns bror etterlyste vitner. - Politiets rolle skurret mer og mer.

 FUNNET FEM TIMER ETTER:  Bror til avdøde Linn Madelen Bråthen skurret over politiets rolle allerede helgen 3. og 4. august. Foto: Privat.
FUNNET FEM TIMER ETTER: Bror til avdøde Linn Madelen Bråthen skurret over politiets rolle allerede helgen 3. og 4. august. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en av de nærmeste pårørende til drapsofferet Linn Madelen Bråthen (33) - broren Glenn Bråthen (36) på Stathelle - som slo alarm etter at søsteren ble funnet død i sjøen bare timer etter at hun sist ble sett natt til lørdag 3. august.

Han reagerte på flere sider av politiets informasjon og håndtering av saken allerede den samme helgen.

Allerede tirsdag 6. august ba han gjennom lokalavisa Porsgrunns Dagblad om at eventuelle vitner måtte melde seg.

- Dødsfallet er så mystisk. Da jeg reiste hjem fra den koselige grillfesten, virket hun glad og fornøyd, og hadde ikke drukket, sa broren til PD da.

-Ikke noe kriminelt Avisa spurte da politiet i Telemark, som svarte at det ikke var noe som tydet på at det hadde skjedd noe kriminelt, utfra den foreløpige obduksjonsrapporten.

I ettermiddag ble broren kontaktet av Vestfold politidistrikt kort tid før offentliggjøringen av drapssiktelsen mot politimannen, som også er en venn av familien og var på samme grillfest den skjebnesvangre kvelden og natta til lørdag 3. august.

- Det er mange tanker som må synke inn nå. Politiet har lovet familien en bistandsadvokat, og ellers har politiet bedt meg ikke kommentere saken i media fra nå, sier Glenn Bråthen til Dagbladet mens han venter på beskjed fra mor, som har vært i politiavhør i Tønsberg i dag.

- Skurret mer og mer I forståelse med Dagbladet vil han likevel gjenta og utdype det han har sagt i media før den dramatiske utviklingen i saken i dag - tidligst i PD 6. august.

- Det var ting jeg først stusset over, som skurret mer og mer i forhold til politiets rolle allerede de første to dagene. Først stusset jeg på forklaringen til politimannen, som var på festen, om at han og søster hadde gått sammen i retning Breviksbrua. Hvorfor gjorde de det? Begge bodde jo i motsatt retning. Det første jeg lurte på da, var om de hadde kranglet, sier Glenn Bråthen til Dagbladet.

Seinere på lørdagen, da søsteren var funnet, reagerte han på at det var den samme politimannen som kom til familien med opplysninger fra den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Da skurret det for meg. Uansett hva som hadde skjedd, ville jo politimannen fått status som vitne i forbindelse med et uavklart dødsfall. Det var jo allerede da klart at han var en av de siste som hadde sett henne i live, sier Glenn Bråthen.

- Selvmord Og allerede dagen etter ble han for alvor urolig for at politiet ikke hadde tatt omstendighetene rundt dødsfallet grundig nok.

- Jeg ble avhørt pr. telefon av en tjenestemann i Telemark politidistrikt. Da fikk jeg inntrykk av at politiet allerede hadde konkludert med at det dreide seg om et selvmord, sier Bråthen.

Etter å ha samlet inntrykkene, ba han lokalavisa PD om å etterlyse vitner.

- I ettertid har jeg også reagert på at mor ikke ble kontaktet av politiet før det var gått fem dager siden dødsfallet, sier Bråthen.

Kamerater Søsterens tre nærmeste pårørende var hennes samboer, hennes mor og bror.

Samboeren og den drapssiktede politimannen var kamerater.

- Samboeren har det tungt nå og må få være i fred. Først mistet han sin kjære, og så har dette siste skjedd, sier Glenn Bråthen til Dagbladet.

- Greit å bli trodd En av avdødes beste venner sier til Dagbladet at hun er glad siktelsen er utvidet.

- Jeg føler at det er greit å endelig bli trodd det jeg har visst hele tiden. Det er riktig godt at politiet gjør jobben sin, men nå går det opp for meg at Linn er vekk, sier venninna til Dagbladet. - Vanskelig å forholde seg til — Min klient er overrasket og forstår ikke hvorfor siktelsen er utvidet og finner det vanskelig å forholde seg til det, sier politimannens forsvarer Arne Lie til Dagbladet.

- Er det vanskelig siden han selv er politi?

- Det sier seg selv, men det er ikke dette som først og fremst er i hodet hans nå. Det er siktelsen om forsettlig drap det er vanskelig å forholde seg til.

 OVER 45 METER PÅ DET HØYESTE:  Den 677 meter lange Breviksbrua over Frierfjorden ble åpnet i 1962, og binder sammen Brevik i Porsgrunn kommune og Stathelle i Bamble kommune - her fra Stathelle-siden. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
OVER 45 METER PÅ DET HØYESTE: Den 677 meter lange Breviksbrua over Frierfjorden ble åpnet i 1962, og binder sammen Brevik i Porsgrunn kommune og Stathelle i Bamble kommune - her fra Stathelle-siden. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer