Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet visste ikke om de skulle skrike eller flire: «E det roinnball heill dasspapir»

Bonde med stor last fikk kraftig reaksjon.

UTRYGT: Politiet i Trøndelag vurderer traktorlasten i Fosen til å være svært utrygg. Sjåføren fikk en kraftig reaksjon. Foto: Politiet
UTRYGT: Politiet i Trøndelag vurderer traktorlasten i Fosen til å være svært utrygg. Sjåføren fikk en kraftig reaksjon. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet visste ærlig talt ikke om de skulle skrike eller flire da de stoppet en traktor på Fosen i Trøndelag rundt klokka 14.00 i ettermiddag.

Langs veiene kjørte nemlig en traktor av typen Massey Ferguson. Den trakk en henger med flere rundballer lastet på, og som så mindre stødig ut.

- Flere hundre kilo

Og det er kanskje ikke så rart bonden fikk seg en straffereaksjon når du ser bildene av traktorhengeren. Det er nesten så den gir etter for vekta av høyballene.

- De ballene veier flere hundre kilo stykket. Triller en av dem ut i veien, kan det gå skikkelig dårlig. Slik last skal være ordentlig sikret, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Han sier lasten ikke er forsvarlig og at ballene er for dårlig sikret.

- I tillegg er vi litt usikre på om selve hengeren har vært godkjent for den vekta. Den ble begjært avskilta på stedet. Slikt er ikke tillatt å dra på vei. Patruljen stansa lasten og høyballene måtte fraktes på annet vis, sier han.

Sannsynligvis gress

I tillegg til avskiltingen, skrev også politiet ut en anmeldelse. En politijurist vil vurdere eventuell reaksjon for sjåføren.

- Det var godt å få stoppet den før det skjedde noe alvorlig, konstaterer operasjonslederen, som selv skrev følgende Twitter-melding i ettermiddag:

«Itj sekker på om en ska skrik eller flir dok. kan gjett ka slags reaksjon herre gir med usikra last på flere tonn trukket av en Massey Ferguson spør en bykar: e det roinnball heill dasspapir».

- Det er sannsynligvis gress og ikke dopapir, konstaterer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!