Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Politiet vokter huset til corona-smittet ­

En amerikansk mann sjekket seg selv ut fra sykehuset etter å ha fått påvist Covid-19. Nå er han tvangsisolert.

KENTUCKY: - Dette er et steg jeg hadde håpet å aldri måtte ta, sier guvernør i Kentucky, Andy Beshear etter at en coronapasient ble tvangsisolert i delstaten. Foto: Reuters
KENTUCKY: - Dette er et steg jeg hadde håpet å aldri måtte ta, sier guvernør i Kentucky, Andy Beshear etter at en coronapasient ble tvangsisolert i delstaten. Foto: Reuters Vis mer

En mann (53) fra delstaten Kentucky i USA som fikk påvist coronaviruset, sjekket seg selv ut av sykehuset mot legens råd forrige helg.

For å forhindre at han sprer viruset og forsikre seg om at han holder seg hjemme, vokter politiet nå huset hans, skriver CNN.

Mannen er tvangsisolert fordi han skal ha nektet å være i karantene, ifølge lokale myndigheter. Han skal ha vært en av de første som fikk påvist coronaviruset i delstaten Kentucky.

- Dette er et steg jeg hadde håpet å aldri måtte ta. Men jeg kan ikke tillate en person, som vi vet at har viruset, å nekte å beskytte naboene sine, sa guvernøren i Kentucky, Andy Beshear, på en pressekonferanse lørdag.

24 timer i døgnet

Den lokale sheriffen Ramon Pineiroa fortalte denne uka lokalavisa Kentucky Standard, at tjenestemenn nå vil vokte huset til 53-åringen 24 timer i døgnet i to uker. Ifølge Pineiroa samarbeider mannen nå med myndighetene.

CNN skriver at tvangsisoleringen blir sett på som nødvendig for å hindre spredning av coronaviruset.

- Dette handler om oss, ikke om «meg». Så karantene er et must, og om vi må, gjør vi det med tvang, sier dommer i Nelson fylke, Dean Watts, til CNN.

En rekke tiltak er satt i gang i USA i kampen mot coronaviruset. Blant annet er skoler, barer og restauranter er stengt flere steder i landet.

I tillegg frarådes reiser som ikke er strengt nødvendig, og folk bes om å være hjemme så mye som mulig, samt å holde avstand til andre.

Det er så langt 9415 bekreftet smittet i USA, og 150 har dødd som følge av viruset.

RENSLIGHET: På spørsmål om håndvask, svarer Trump sedvanlig at han vasker mer enn mange andre. Video: AP. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hele Norges coronakart