FRYKTET FOR SIKKERHETEN: Uka før dødsfallet ba barnevernet om politivakthold under et møte med den nå drapssiktede kvinnen (51) og hennes ektemann (57). Barnevernet fryktet at kvinnen skulle utagere. Det skal ikke ha skjedd noe spesielt under møtet, men man ønsket å ha politiet til stede i tilfelle. Her fra da politiet gjorde undersøkelser i huset til familien etter at hun ble siktet for drap. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FRYKTET FOR SIKKERHETEN: Uka før dødsfallet ba barnevernet om politivakthold under et møte med den nå drapssiktede kvinnen (51) og hennes ektemann (57). Barnevernet fryktet at kvinnen skulle utagere. Det skal ikke ha skjedd noe spesielt under møtet, men man ønsket å ha politiet til stede i tilfelle. Her fra da politiet gjorde undersøkelser i huset til familien etter at hun ble siktet for drap. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Politiet voktet kvinnen (51) under rettsmøte uka før hun ble tatt for drap

Barnevernet fryktet at den nå drapssiktede kvinnen (51) skulle utagere under møte om barna hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): I går ble den 51 år gamle kvinnen som er siktet for drapet på sin ektemann (57) i Tranby utenfor Drammen, varetektsfengslet i fire uker. Hun har anket kjennelsen.

Kvinnen nekter straffskyld og skal være svært nedbrutt og sjokkert etter anklagen om at hun skal ha drept sin ektemann, ifølge hennes forsvarer, advokat Bent Luther.

Ektemannen, som var direktør i selskapet Frontline, ble funnet død i konas utbrente bil på en parkeringsplass i Tranby onsdag 27. mars i påskeuka. Senere samme kveld ble kona pågrepet og siktet for drapet. Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ikke politiet svar på når og hvordan mannen døde. Den endelige rapporten er ennå ikke klar.

De to hadde hatt et konfliktfylt forhold i flere år der de skal ha beskyldt hverandre for psykisk og fysisk vold. Ektemannen bodde også en periode på krisesenter. De skal også ha vært i økonomisk konflikt.

I ukene før 57-åringen ble funnet død, hadde paret startet en separasjonsprosess. Det var også en prosess i gang med en barnevernssak om barna deres.

Politivakthold Fra 20. til 22. mars, uka før 57-åringen ble funnet død og kona ble siktet for drap, var det et rettsmøte i fylkesnemnda mellom barnevernet, 57-åringen og 51-åringen med advokater. Møtet gjaldt overtakelse av deres tre barn til barnevernet.

Dagbladet opplyste at politiet var tilkalt til møtet av sikkerhetsgrunner. Kvinnens forsvarer Bent Luther bekrefter overfor Dagbladet at politiet ble bedt om å komme. Luther var kvinnens advokat i familie- og barnekonfliktene og er nå hennes forsvarer i drapssaken.

- Det er riktig at barnevernet ønsket å ha politiet til stede den første møtedagen. Det var fordi de fryktet min klient skulle utagere. Jeg mente det var helt unødvendig og ikke grunnlag for noe slikt. Politiet var til stede en liten stund ut på dagen, sier Luther til Dagbladet.

Det skal ikke ha skjedd noe under møtet. Dagbladet får opplyst at kvinnen motsatte seg at barnevernet skulle overta omsorgen av barna deres, mens mannen ønsket å få barna ut av konflikten i familien.

Mannens advokat i konflikten, Sjak R. Haaheim, ønsker ikke å kommentere saken. Også politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt avstår fra å kommentere. Heller ikke barnevernstjenesten i Lier kommune kommenterer.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, sier barnevernsleder Elisabeth Lyshaug.

Teledata Politiet mener det er grunn til å mistenke den siktede 51-åringen for drapet på ektemannen, men utelukker ikke at det kan være andre gjeringspersoner eller personer som vet noe i saken.

- Vi har ingen konkrete mistenkte på blokka. Politiet har gjennomført en rekke etterforskningsskritt i saken, deriblant hentet inn teledata og videoovervåking av både siktede og avdøde. Det håper vi kan være med å kartlegge deres bevegelser, sier politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Kvinnen ble avhørt sist gang forrige fredag.

- Hun har forklart seg om sine bevegelser og hva de gjorde i dagene før pågripelsen. Hun forklarer seg om sine bevegelser, at de gjorde forskjellige ærend og helt hverdagslige ting. Så er det vel andre som har forklart noe annerledes, sier Luther.

- Politiet har ingen tekniske bevis mot min klient, hevder forsvareren, som sier siktede er mest opptatt av å ha kontakt med barna sine hvis hun må sitte videre i varetekt.