Politiet: Voldtektssaken kan ta tid

Stavanger: Ingen er pågrepet eller mistenkt etter voldtektsforsøket på en åtte år gammel jente i Stavanger fredag. Politiet tror at det kan ta tid å løse saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Akkurat nå ser det ikke ut til at vi får en snarlig løsning på saken, sier politiavdelingssjef Ernst Rossebø i Stavanger politidistrikt til Stavanger Aftenblad Interaktiv.

Nær 15 personer har vært i avhør i helgen, og politiet konsentrerte seg en stund om fire-fem menn som er registrert i forbindelse med tidligere sedelighetssaker. Men alle hadde alibi for fredagskvelden, skriver Dagbladet.

Politiet har til nå konsentrert etterforskningen til den nærmeste bydelen, og hadde håp om en rask avklaring på grunn av godt signalement.

God beskrivelse

Både den åtte år gamle jenta og hennes mor har gitt en god beskrivelse av mannen som skal ha forsøkt å voldta jenta i bydelen Gosen ved 20-tiden fredag kveld. Han skal være mellom 40 og 60 år, og har halvlangt, blondt, bølget hår. Han hadde på seg svart skinnjakke og svarte sko, og snakker stavanger- eller sørlandsdialekt.

På grunn av alderen tror ikke politiet det er første gang han har forgrepet seg på mindreårige, skriver Dagbladet.

Avdelingssjef Ernst Rossebø ved Stavanger politidistrikt sa til NTB søndag ettermiddag at politiet ikke hadde noen i kikkerten. Han kunne heller ikke bekrefte om gjerningsmannen finnes i strafferegisteret. -Mye tyder på at mannen har oppholdt seg i området i en lengre tid, sa Rossebø.

I flere dager skal en mann som passer til signalementet fra jenta og moren ha oppført seg merkelig overfor forbipasserende.

Ikke blotteren

Mannen politiet søker er imidlertid ikke identisk med en blotter som også skal være sett i området.

- Det stemmer at flere blottere er observert i området, men signalementet passer ikke på noen av dem, sa Rossebø.

Det er ennå uklart om jenta ble voldtatt eller forsøkt voldtatt. Spesialister undersøkte henne lørdag kveld, men resultatet vil ikke være klart før tidligst mandag.

Trusler

Den åtte år gamle jenta ble truet ned i et skogholt på vei hjem fra ei venninne. Gjerningsmannen skal ha truet med å drepe henne hvis hun ikke tiet. Men da åtteåringen hørte moren rope etter seg, ropte hun tilbake. Da la mannen på sprang.

Søndag drev politiet rundspørringer blant dem som bor i området. De har mottatt over 30 tips, men etterforskerne er fortsatt svært interessert i opplysninger fra folk som kan ha sett mistenkelige personer.

Gjerningsmannen vil ifølge politiet kunne bli tiltalt for voldtekt, selv om det skulle vise seg at han ikke rakk å fullbyrde udåden.

(NTB)