Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vurderer å etterlyse spesifikke personer som var i området da Galina ble drept

- Vi vet at det er folk som har vært i de områdene som vi ikke har fått kontakt med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet vurderer å etterlyse personer som befant seg i området ved festningsbrua i Kongens gate og veien inn mot Bispekaia ved Operaen mellom kl. 21 og 22 onsdag 16. februar, tidsrommet de mener sexarbeideren Galina Sandeva (28) ble drept.

- Vi vet at det er folk som har vært i de to områdene som vi ikke har fått kontakt med, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Politiet har gjentatte ganger bedt alle som var i området om å kontakte politiet, uavhengig om de har sett Sandeva eller bilen hennes, en blågrå Ford fiesta med bulgarske skilter.

- Det kan være noen ikke har fått med seg våre oppfordringer. Det kan være noen tror de ikke har noe å bidra med. Men vi ber altså alle som var der om å kontakte oss, og vi vurderer om vi skal gå ut med mer spesifikk etterlysninger, sier Metlid.

120 personer avhørt Politiet sier Sandeva jobbet fra området ved festningsbrua i Kongens gate, og at hun brukte bilen i jobben. Politiet står fortsatt uten gjennombrudd i saken, men Metlid sier de har godt håp om å løse den. Hun sier politiet gjennom jula har jobbet med å kartlegge alle bevegelser i de aktuelle områdene.

GALINAS HJEMBY: Galina Sandeva kom fra Dobrich i Bulgaria. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GALINAS HJEMBY: Galina Sandeva kom fra Dobrich i Bulgaria. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi har stort trykk på saken, og har jobbet med den gjennom hele jula. 120 personer har totalt vært inne til avhør og vi har 6-700 arbeidsoppgaver vi jobber med. Det er en møysommelig prosess og mye informasjon som analyseres, sier politiinspektøren.

Politiet har ikke konkludert med at det er en sexkunde som stå bak drapet, men mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes, en svart Globul M100, fra Bulgaria.

Sandeva ble funnet av sin egen bestevenninne, som hadde lett etter henne i nesten et døgn.

- Min niese hadde ikke vært i Norge særlig lenge, og da Galina forsvant ble hun hysterisk og ringte oss. Det var ikke likt Galina å forsvinne uten å si ifra, sier tanta hennes til Dagbladet i dag.

- I sjokk Galina skal ha forsvunnet fra leiligheten deres mens bestevenninna var ute. Da venninna kom tilbake skal hun ha prøvd å ringe 28-åringen, men ikke fått noe svar. Etter flere timer uten tegn fra Galina, bestemte venninna seg for å lete etter henne sammen med andre som kjente henne. 

TIDSLINJA: Politets tidslinje for Sandevas bevegelser 16. desember.
TIDSLINJA: Politets tidslinje for Sandevas bevegelser 16. desember. Vis mer

Men det var ikke før neste dag at hun gjorde den grufulle oppdagelsen.

- Da hun så kroppen til Galina kollapset hun, ifølge tanta og legger til:

JOBBET HERFRA: Galina Sandeva skal ha jobbet som sexarbeider i dette området i Kongens gate ved Akershus festning i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
JOBBET HERFRA: Galina Sandeva skal ha jobbet som sexarbeider i dette området i Kongens gate ved Akershus festning i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Hun var i sjokk. Hun hadde aldri sett en død person før.

• Les også: Moren til Dagbladet: - Visste at datteren solgte sex i Norge.

ÅSTEDET: Galina Sandeva ble funnet på Bispekaia i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
ÅSTEDET: Galina Sandeva ble funnet på Bispekaia i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media