Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet vurderer å frigi bildet av etterlyst 21-åring

London/Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Politiet i London vurderer onsdag om de skal frigi bildet av 21-åringen som er etterlyst etter drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i London vurderer onsdag om de skal frigi bildet av 21-åringen som er etterlyst etter drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23).

- Vi vurderer nå de juridiske sidene knyttet til å frigi bildet av ham. Samtidig vurderer vi i hvilken grad vi vil være i stand til å få tak i ham eller ikke. Akkurat nå håper vi å kunne komme i kontakt med ham uten å frigi bildet, men dette kan forandre seg i løpet av dagen, opplyser en pressetalsmann for London-politiet til NTB onsdag formiddag.

Politiet gikk tirsdag ut og navnga 21 år gamle Farouk Abdulhak, som er den siste som er sett sammen med Martine Vik Magnussen. 21-åringen er foreløpig ikke formelt siktet i saken.

Leter etter flere

De to var medstudenter på den eksklusive skolen Regents College, og forlot natt til fredag det fasjonable utestedet The Maddox sammen, for å dra på nachspiel. Vik Magnussen ble meldt savnet fredag kveld, og søndag formiddag ble hun funnet drept og gjemt bak søppel og bygningsmaterialer i kjelleren til leilighetskomplekset hvor Farouk Abdulhak bodde.

21-åringen har vært som sunket i jorden siden natt til fredag, og politiet har sikret seg en passasjerliste som viser at Abdulhak reiste til hjemlandet Jemen kort tid etter at Vik Magnussen ble drept. Ifølge kilder ved Luton flyplass i London skal Abdulhak ha blitt hentet av familiens eget privatfly lørdag morgen, skriver Nettavisen.

Den luksuriøse Falconjeten skal ha tatt av med kurs mot Athen for mellomlanding, før det trolig fløy videre til Jemen, skriver avisen. Jemen har ikke en utleveringsavtale med Storbritannia.


Vil bli avvist av familien

Faren til 21-åringen, Shaher Abdulhak, er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann. Faren har hyret en rekke toppadvokater til sønnen, samt knyttet til seg eksperter på internasjonale utleveringer. Til avisen Daily Mail sier Abdulhak at han ikke vil kommentere hvor sønnen er. Samtidig sier familien at den ikke vil ha noe å gjøre med 21-åringen dersom han kan knyttes til forbrytelsen.

En talsperson for familien sier til avisen Yemen Observer at familien kjenner til det som har stått i britiske medier om saken, og at de er svært bekymret for sønnen sin mens de venter på ytterligere informasjon i saken.

- De gjør det klart at de ikke vil bli forbundet med et familiemedlem som knyttes til en forbrytelse. Alt tap av liv er tragisk, og familien sender sine varmeste følelser og dypeste kondolanse til Magnussens familie og venner, uansett hva som forårsaket denne beklagelige hendelsen, skriver avisen.


Leter etter flere

Farouk Abdulhak er født i Jemen, men har bodd i London siden han var barn. Farens hans dannet Shaher Trading i Jemen i 1963 og leder nå et konglomerat med grener innen alt fra turistnæring til mineralvann og olje i Midtøsten og Afrika.

Når det gjelder 21-åringens to mannlige samboere, som angivelig også skal ha forsvunnet etter drapsnatten, vil ikke politiet opplyse om deres status onsdag.

- Vi vil ikke gå nærmere inn på dette, annet enn å si at det er en rekke mennesker vi ønsker å komme i kontakt med, sier pressetalsmannen til NTB.

DREPT: 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London søndag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media