Politiet vurderer å utvide siktelse til drapsforsøk

Politiet i Vestfold skal i dag avhøre mannen som er siktet for å ha skutt en kvinne i Holmestrand. Politiet vurderer å utvide siktelsen til drapsforsøk.

DRAMATISK: Kvinnen (66) som eier gården i Hannekleiva måtten hoppe fra et toalettvindu i annen etasje for ikke å brenne inne. FOTO: STENER KALBERG.
DRAMATISK: Kvinnen (66) som eier gården i Hannekleiva måtten hoppe fra et toalettvindu i annen etasje for ikke å brenne inne. FOTO: STENER KALBERG.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 66 år gammel kvinne ble skutt i skulderen, og gården hun bodde på i Holmestrand, brant ned i går kveld.

En mann i 50-årene sitter i sentralarresten i Tønsberg og er foreløpig siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Siktelsen kan bli utvidet til å omfatte både drapsforsøk og selve brannen på gården.

- Rettslig snakker vi om legemsbeskadigelse, men vi må fortløpende vurdere hvor vi ender opp. Gjennom avhørene må vi vurdere om dette var forsøk på drap, sier politijurist Harald Borgenvik i Vestfold politidistrikt til NTB.

Den siktede bor i nærområdet til den nedbrente gården. Om han bodde på gården til den skadde kvinnen, er litt usikkert, sier politiadvokaten.

- Vi er fortsatt usikre på relasjonen, men de bodde i nærheten, sier Borgenvik.

Han forteller at politiet skal gjennomføre en rekke avhør både i dag og i morgen for å få brakt klarhet i hva som førte til skytingen og brannen. I morges hadde politiet bare fått gjennomført korte, innledende avhør av de involverte.

- Vi skal gå grundigere til verks med avhør av både siktede, den fornærmede kvinnen og flere vitner i løpet av lørdag og søndag. Vi skynder oss langsomt, sier Borgenvik.

Den siktede mannen i 50-årene ble framstilt for legevakt etter pågripelsen fredag kveld. Siden da har han sittet i arresten.

(NTB)