Politiet vurderer å utvide siktelsen

Politiet på Romerike vurderer å utvide siktelsen mot én eller flere av de siktede i trippeldrapssaken. Dette har sammenheng med at politiet har fått nye opplysninger om attentatene mot ekteparet Orderud Paust sommeren 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er første gang politiet bekrefter at de vurderer å utvide siktelsen.

- Jeg vil ikke karakterisere det som noe gjennombrudd av noe slag, men vi har fått opplysninger som gjør at vi har kommet nærmere, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt.

Politiet skal ha fått nye sentrale opplysninger både om drapet og om de to attentatsakene mot ekteparet Orderud Paust. Barth-Larsen vil ikke komme inn på hva slags opplysninger politiet nå sitter med.

Holder kortene tett

- Siktelsen kan bli utvidet, men jeg vil ikke si noe om hvem dette gjelder. Jeg sier bare at vi nå ikke utelukker at vi utvider siktelsen. Dette bygger på nye opplysninger som vi har fått, og opplysninger vi jobber med å få, sier Kristin Barth-Larsen. Hun bekrefter at en eventuell utvidelse av siktelsen vil gjelde både dynamitt- og gassattentatet.

Etterforskerne holder kortene tett til brystet, og de siktede og deres forsvarere er ukjent med hva politiet har utrettet den siste tida.

Lars Grønnerød er den eneste av de fire som er siktet for trippeldrapet i Sørum som også er siktet for å ha plassert dynamitt under bilen til Anne Orderud Paust.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer